sursa foto:  facebook

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la adresa ministrului de Externe al Ungariei: Caută prilej de a provoca scandal în relația cu România

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, intervine în scandalul dintre ministrul de Externe maghiar, Peter Szijjarto, și ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca.

Prim-vicepreședintele liberal sare în apărarea lui Lazurca și susține că Szijjarto, „când nu-i jignește pe români sau România, caută prilej de a provoca scandal în relația cu România”.

Marius Lazurca este unul dintre cei mai buni diplomati pe care ii are Romania astazi. Extrem de nedrept ce i se intampla in relatia cu „radicalul liber” Szijjarto, un tanar politician maghiar care atunci cand nu ii jigneste pe romani sau Romania, cauta prilej de a provoca scandal in relatia cu Romania”, a reacționat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a reacționat după ce Peter Szijjarto l-a atacat dur, sâmbătă, pe ambasadorul român la Budapesta, Marius Lazurca, pentru că i-a luat apărarea unei deputate a opoziției din Ungaria.

Deputatul parlamentar de opoziţie Timea Szabo (de la formațiunea „Parbeszed Magyarorszagert” – Dialog pentru Ungaria) a luat cuvântul in Parlament, luni, cu intenţia de a întreba de ce sunt măşti şi echipamente de protecţie trimise în Transilvania, în situaţia în care ele sunt necesare şi în Ungaria. Deputaţii partidelor de guvernământ, majoritari, au împiedicat-o prin aplauze pe Szabo să adreseze întrebarea. De atunci, Szabo este atacată permanent de presa proguvernamentală, a scris Digi24.

Într-un grup Whatsapp al ambasadorilor acreditaţi la Budapesta, ambasadorul României, Marius Lazurca, i-a luat apărarea lui Szabo şi i-a trimis o scrisoare în care îşi exprimă solidaritatea cu ea, exprimându-și speranţa că Timea Szabo nu va avea de suferit de pe urma insultelor care i se aduc.

În aceste condiții, șeful diplomației de la Budapesta, Peter Szijjarto, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook: „Probabil mai jos de atât nu se poate: ambasadorul român i-a luat apărarea Timeei Szabo”. Apoi continuă: „Deci Timea Szabo consideră o problemă faptul că maghiarii din Transilvania şi din secuime primesc măşti şi haine de protecţie de la patria-mamă. Iar ambasadorul român e bucuros că există în parlamentul ungar partide care gândesc astfel. Este stupefiantă atitudinea, isterică şi evident mincinoasă, a ambasadorului român, dar e şi mai ruşinos faptul că opoziţia ungară şi ambasadorul român au ajuns pe aceeaşi platformă împotriva maghiarilor din Transilvania”, a scris Peter Szijjarto.

La puţin timp după aceea, deputata Timea Szabo a publicat un comunicat în care arată: „Peter Szijjarto nu spune adevărul, pentru că nu i-am atacat pe maghiarii de peste graniţe, însă e de datoria mea să întreb unde sunt cele 20 de milioane de măşti nedistribuite încă în spitalele din Ungaria. Până în acest moment, echipamentele de protecţie ajung în spitale prin donaţii particulare şi ale primăriilor locale”.

Vezi și

În plină criză generată de coronavirus, frații ‘Dedeman’ pun la bătaie 4 milioane de euro! ‘Destinat exclusiv autoconsumului’

Un jurnalist rupe tăcerea: ‘Cum promovează liberalii în funcții ”penalii” de altădată’

Mărturii cutremurătoare! Cum a murit românul plecat să culeagă sparanghel în Germania: ‘striga că vrea să trăiască, dar șefii l-au izolat într-o baracă și acolo a murit’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare