sursa foto:  b1.ro

Rareș Bogdan, scos din sărite de ultima afirmație făcută de Adrian Năstase: Vrea să spună că Maniu a fost un trădător, iar el, un patriot?

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, lansează un nou atac la adresa lui Adrian Năstase, făcând referire la ultimul articol scris de fostul premier pe blog-ul personal.

După ce Năstase a scris că el nu a lucrat cu serviciile secrete britanice, cum s-a afirmat despre Iuliu Maniu, Rareș Bogdan a explodat.

„E de noaptea minții! Adrian Năstase continuă să se compare cu Iuliu Maniu, dar se consideră superior. „Eu nu am lucrat, așa cum s-a afirmat despre Maniu, cu serviciile secrete britanice” – zice pe blog, preluând o acuzație pe care bolșevicii o făceau după 1946 la adresa „Sfinxului de la Bădăcin”, pentru a-l discredita. Vrea, cumva, să spună că Maniu a fost un trădător, iar el, condamnat de două ori pentru corupție, un patriot? Voi ce înțelegeți de aici? Ce diferență e între ce afirmă Năstase și ce spunea Șerban Nicolae despre rezistența anticomunistă din munți, cum că ar fi slăbit capacitatea de apărare a țării? Sunt din aceeași categorie, nu? Și arată o mentalitate proprie staliniștilor. Comunismul trebuie scos din mentalul colectiv al acestui popor, deoarece influențează negativ scara de valori, ne vulnerabilizează, ne nivelează aspirațiile, retează spiritul antreprenorial, dorința de competiție curată. Una este libertatea de gândire, alta e să alterezi conștiința, spiritul liber, să promovezi criminali sau sisteme totalitare! Dacă Năstase o face subtil, știe să fardeze, Nicolae e mai direct. Dar au aceeași arhitectură”, a răbufnit Rareș Bogdan.

„Exemple de idioți manipulatori

Nu-i mentionez. Ii veti recunoaste cu usurinta. La televiziuni, agentii de stiri, bloguri. Dintre toate aspectele pe care le-am mentionat in articolul meu despre retragerea decoratiei de catre Iohannis – meschinarie, ipocrizie, subiectivism politic, intervalul de timp scurs de la condamnare ( 3 mandate de presedinti), sau de la decorare (17 ani), ineleganta invitare la receptie, urmata, la doua zile, de anuntarea retragerii decoratiei, inconsecventa (unora dintre cei condamnati NU le-a retras decoratia – inclusiv unora din strainatate – Chirac, Berlusconi), etc. ei bine, nici unul nu a meritat comentat.

Singurul lor comentariu, pentru a justifica si a acoperi marsavia lui Iohannis a fost sa repete ca m-am comparat cu Maniu.

Iata textul meu:

„Mă vor injura unii, dar mă intreb dacă comunistii i-au retras decoratiile lui Maniu, după condamnarea sa.

Incercarea de a rescrie trecutul a fost descrisă de Orwell si a fost practicată de regimurile totalitare. Nu pentru o lungă perioadă…”

Pentru cei cu un coeficient minim de inteligenta, era clar ca subliniam pericolul de a se crea precedente, sub acest aspect, prin luarea unor decizii cu semnificatie politica la schimbarile de regim politic sau dupa diverse runde de alegeri. E adevarat, asa a procedat si comunistul anticomunist Basescu ( nu in ceea ce priveste decoratiile), asa procedeaza si Iohannis.

In ceea ce priveste o comparatie cu Maniu, nici nu se pune problema. Am trait in alte perioade istorice. E de notorietate faptul ca eu nu am participat la Adunarea de la Alba Iulia si nici nu am lucrat, asa cum s-a afirmat despre Maniu, spre exemplu, cu serviciile secrete britanice (desi, se pare, ca asta nu a reusit sa influenteze prea mult „manuscrisul” intelegerii dintre Churchill si Stalin in privinta Romaniei)…

Sper sa nu enervez din nou!

PS Ca ilustratie, asta e tot ce am gasit…”, a scris Năstase, pe blog-ul său.

Vezi și

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare