sursa foto:  g4media.ro

Răsturnare de situație! Guvernul Cîțu neagă că ar exista un focar de Covid în Executiv

Lovitură de teatru! După ce jurnalista Paula Rusu a lansat în spațiul public informația potrivit căreia în Guvern ar exista un focar de Covid-19, Executivul neagă acest fapt.

Reprezentanții Guvernului au dat, marți seară, un comunicat, după ce, în spațiul public, a apărut informația că la instituția din Piața Victoriei este focar de COVID, iar mulți angajați ai aparatului premierului nu ar fi vaccinați. Pe de altă parte, în comunicat nu se precizează dacă angajații instituției sunt sau nu vaccinați, scrie Știripesurse.ro.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind existența unor focare de COVID-19 la diferite structuri din aparatul de lucru al Guvernului facem următoarele precizări:

Informația potrivit căreia „la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, toți nevaccinați” este în totalitate falsă. Până la această oră, niciun angajat al structurilor menționate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv.

Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, facem precizarea că există o persoană suspectată de infecția cu virusul SARS-COV-2, care se află la domiciliu și care în ultima săptămână nu a fost la birou.

În plus, având în vedere specificul activității angajaților din departamentul Protocol, aceștia au grijă să respecte măsurile de siguranță impuse de situația pandemică: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanțării sociale.

Facem apel la jurnaliști să verifice informațiile înainte de a le publica, mai ales când acestea sunt de natură să producă panică, inclusiv în rândul angajaților unor instituții.

De asemenea, vă asigurăm că, în situația în care va fi identificat un caz de Covid-19 sau un focar în rândul personalului Aparatului de lucru al Guvernului, acest lucru o să fie adus la cunoștință celorlalți angajați în mod rapid și vor fi luate toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-COV-2”, transmite Guvernul.

Vezi și Tulpina Delta a intrat pe ușa Guvernului? Focar de Covid în Palatul Victoria, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare