Răsturnare de situație în privința imaginilor distribuite masiv pe rețelele de socializare! Anunțul Poliției Române

Pe rețelele de socializare, luni, în prima zi de școală, au fost distribuite masiv imaginile cu fetele care inhalează gaz ilariant, cunoscut ca „funny gas”, din baloane.

Poliția Română s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări în acest caz.

Ulterior, din primele verificări a reieșit că imaginile nu sunt din România, a transmis, luni, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care mai multe tinere au un comportament nefiresc, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale”, a informat inițial Poliția Română.

Apoi, IGPR a informat că imaginile nu sunt din țara noastră: „Din primele verificări a reieșit că imaginile nu sunt din România”.

Vezi VIDEO AICI: https://youtube.com/shorts/drc9kImcQlU?si=0NNxFGD0nZMUbj1k

Sindicatul Europol a prezentat imaginile ca fiind din România:

„11-13 ani? Cam aceasta este vârsta fetelor din imagine care “sărbătoresc” începerea noului an școlar

Euforie, amețeli, halucinații, stări de sufocare dar și stare de anxietate sunt doar câteva dintre efectele pe care le oferă protoxidul de azot, cunoscut popular drept “gaz ilariant” sau “funny gas”.

Acest gaz este la dispoziția oricui, fiind oferit spre vânzare la o simplă căutare pe web. Cu toate că acest gaz este utilizat în mod special în domeniul medical, auto și în cel alimentar, tot mai mulți tineri îl caută pentru aparentele efecte apropiate de droguri.

Din păcate, nu există nicio Interdicție sau condiționalitate în achiziție sau utilizare. Nu figurează pe lista substanțelor interzise iar utilizarea lui în rândul tinerilor a căpătat o amploare în special în rândul copiilor. Se poate vedea în imagini tubul de gaz ascuns în ghiozdan iar cu ajutorul baloanelor, preiau gazul și îl inhalează. Este doar începutul obișnuinței cu consumul…”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare