Răsturnare de situație! Raluca Turcan anunță majorarea salariilor

În vreme ce Partidul Social Democrat susține că Guvernul Cîțu intenționează să scadă salariile medicilor în plină pandemie, ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că e, de fapt, invers.

Raluca Turcan spune că Executivul intenționează să crească acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechitățile din sistemul de salarizare.

Ea asigură că Ministerul Muncii nu va tăia veniturile oamenilor și că aceasta este o intoxicare care, de obicei, prinde.

Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Aceasta este o intoxicare care de obicei prinde, pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au. În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi oameni care din asta trăiesc, din intoxicare. Este datoria mea, ca ministru al Muncii, să lămuresc orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat.

Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România. Dimpotrivă, prin acest memorandum intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile din sistemul de salarizare. Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi în corelaţia cu eficienţa instituţiilor publice”, a afirmat Raluca Turcan.

Vezi și Vlad Voiculescu și meritocrația promisă de USR-PLUS (opinie)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare