sursa foto:  justitiarul.ro

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

Contractele privind achiziția de echipamente medicale nu au ocolit lumea politică și se pregătesc adevărate tunuri financiare pe baza crizei provocată de noul coronavirus SARS-CoV-2. Bătălia între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria este în plină desfășurare și totul a pornit când i s-a cerut demisia fostului ministru al Sănătății, Victor Costache. Implicarea sistemului în aceste contracte prin firmele din domeniul farmaceutic pe care le controlează este din ce în ce mai vizibil și nu se mai ține cont de absolut nicio regulă, conform celor de la Național.ro

Victor Costache ” a fost demisionat” după ce dezvăluirile din ”Național” privind implicarea unui nume uriaș de la vârful actualei puteri politice în achiziția de măști medicinale cu 5 euro bucata nu doar că au condus la declanșarea unei anchete la ONAC la solicitarea expresă a premierului Ludovic Orban, dar și la un adevărat ”măcel” fratricid la vârful Partidului Național Liberal. Acolo unde, deși achiziția în regim de urgență echipamentelor de producție medicală trebuia să fie o ”afacere de familie”, se pare că lăcomia uneia dintre grupări a dus la deschiderea unei adevărate ”Cutii a Pandorei”!

Astfel că deși până în ultima clipă a sperat că prietenia cu familia prezidențială și simpatia totală de care se știa că se bucură din partea primei doamne Carmen Iohannis, Victor Costache a fost nevoit să facă pasul înapoi. La doar câteva ore după ce publicam dedesubturile ”afacerii ROMWINE&COFEE SRL”, avertizând că un nume greu liberal este implicat în acest scandal.

Iar Costache a cedat după ce, așa după cum susțin sursele noastre ar fi fost întrebat pe șleau de rolul jucat în această afacere de șefa sa de cabinet, Mihaela Constantin. Cea ajunsă pe acest post, după ce a fost directoare economică la CNAS într-o perioadă mai mult decât tulbure a ”Casei” odată cu venirea lui Victor Costache în fruntea Ministerului Sănătății.

Și chiar dacă Victor Costache și-a asumat nu doar demisia, dar și oprobriul public aferent unui asemenea gest în plină pandemie de coronavirus, din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră acesta nu ar fi părăsit totuși sediul Ministerului Sănătății înainte de a ”bălmăji” mai multe nume. Ceea ce se spune că ar fi produs deja instant broboane de sudoare pe fruntea premierului Ludovic Orban…

 

Fumigena Bumbac…

Mai ales că, după cum deja se urmărește cu interes la vârful sistemului, ”partajul” va fi unul cu năbădăi, cel puțin dacă se confirmă că în asocierile care au câștigat în ultimele săptămâni pe bandă rulantă contracte de zeci de milioane de euro cu statul român pentru echipamente medicale erau formate din câte o firmă aparținînd de la o grupare și o firmă de la cealaltă.

Dar uite că bipolarismul dintre cele două Palate tocmai ce a fost aruncat în aer și războiul dintre Costache și oamenii premierului riscă să devină un conflict greu de gestionat chiar și pentru ”combinatorii” sistemului. Cei care, barem pentru a mai trage puțin de timp au aruncat pe piață ”fumigena” demiterii Georgetei Bumbac, secretarul general al Ministerului Sănătății legendat drept ”omul de casă” al PSD-ului în afacerile din domeniul medical.

Numai că, în paralel cu această ”demisie separată”, la această oră se poartă intense negocieri subterane pentru a se încerca nu doar mușamalizarea scandalului măștilor de protecție achiziționate cu 5 euro bucata, dar și reîmpărțirea sferelor de influență din Sănătate, pentru ca oamenii președintelui și cei ai premierului să nu se mai calce pe picioare la următoarele licitații. Mai ales că miza va crește în zilele următoare la câteva sute bune de milioane de euro!

Vezi și:

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare