sursa foto:  doctorulzilei.ro

Reacția lui Streinu-Cercel după demitere: ‘Nu cred că trebuie să se supere cineva anume că avem voie sau nu avem voie să redactăm documente’

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre demiterea sa de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății.

 

„Am avut o conversație cu ministrul Sănătății. Mi se pare o decizie care îi aparține, este firească. Atunci când conduci un minister ai și dreptul să îți alegi oamenii cu care să colaborezi.

E o relație simplă. Dacă ministrul Sănătății consideră că trebuie să facă o schimbare, obligatoriu face acea schimbare.

Atunci când ești într-o poziție de conducere nu există elemente de dus-întors”, a spus profesorul Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: Într-o pandemie sunt o serie de elemente care îți modifică deciziile de la o zi la alta, de la o săptămână la alta.

 

„Noi am început să vorbim de carantină încă din luna ianuarie când în China se instalase deja carantină și vedeam ce se întâmplă în Wuhan. Nu cred că avem dreptul să uităm această istorie scurtă, istorie care ne-a învățat foarte multe lucruri și noi încercăm să punem în practică rapid, pe repede înainte, tot ce apare nou și informațiile care pot salva vieți omenești.

Menirea noastră, aici, la Institutul de boli infecțioase „Matei Balș” este să salvăm vieți omenești”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în interviul acordat lui Mihai Gâdea.

„Nu cred că trebuie să se supere cineva anume că avem voie sau nu avem voie să redactăm documente.

Documentele pe care le facem sunt înscrisuri mai mult sau mai puțin personale, fac obiectul unor discuții în cadrul Institutului iar această pandemiei este o pandemie care ne va învăța pe toți foarte multe lucruri”, a mai spus Streinu-Cercel.

 

În proiectul propus de Adrian Streinu Cercel NU apare cuvântul carantină!

 

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Streinu Cercel: În planul respectiv nu apare cuvântul carantină

„Nu poți să spui că se vorbește de carantină când nu apare cuvântul carantină. În plan apare izolare la domiciliu”, a precizat medicul.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia.

Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că salută demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel.

„Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte a durat cam mult.

Puteam să ne mişcăm puţin mai repede. Mai ales după acele grozăvii”, a spus Ludovic Orban, conform Antena3.

Vezi și:

Șocant! România în plină pandemie este cel mai mare exportator de forță de muncă. Cum s-a ajuns aici

Oficial! La ce sume se vor ridica amenzile pentru cetățenii care nu poartă mască și mănuși

SURSE Cine este ‘Spartacus’, diasporeanul care a făcut scandal în ziua de Paști – Legături cu gruparea Duduienilor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare