sursa foto:  b1.ro

Reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile de serviciu, în dezbatere, astăzi! Ce modificări vor fi aduse

Comisiile juridică și de muncă din Senat dezbat astăzi proiectul de lege al Guvernului prin care urmează să se reducă cheltuielile cu pensiile de serviciu. 

Proiectul de află pe ordinea de zi ale celor două comisii publicate pe site-ul instituţiei.

Proiectul de lege al Guvernului vizează reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile de serviciu, jalon inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Modificările propuse de Guvern vizează calculul pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut, stagiul de contributivitate minim fiind similar celui aplicat în sistemul public de pensii.

„Nicio pensie de serviciu nu va putea să mai depăşească veniturile obţinute în perioada activă, (…) pensiile de serviciu urmând să fie calculate în funcţie de contributivitate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Termenul de adoptare tacită în Senat se împlineşte pe 31 martie.

Preşedintele Klaus Iohannis declara joi că proiectul de lege referitor la pensii trebuie să vizeze un sistem de pensii corect, echitabil şi sustenabil.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că România nu pierde niciun euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar legea privind reforma pensiilor speciale trebuie să fie făcută ţinând cont de realităţile din acest moment.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare