sursa foto:  antena3.ro

Repetenții și premianții care conduc România! Cum s-a descurcat Klaus Iohannis la școală

Ne-am obișnuit deja ca cele mai importante funcții în stat să fie ocupate de cei cărora nu prea le-a plăcut cartea. Startul l-a dat Nicolae Ceaușescu, care studiase doar patru clase. De atunci, însă, teoretic am evoluat… sau nu.

Cum stau lucrurile astăzi? Dacă în zona justiției și a serviciilor secrete ne-am lămurit că unele performanțe în educație au o valoare egală cu zero, să trecem la analiza primilor patru oameni în stat: Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

Iohannis – studentul de 10 (primul om în stat)

Președintele României a fost un elev de nota 10 în liceu și același lucru s-a întâmplat și în facultate.

”Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei 4 ani, printre cei mai buni din clasă, pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a “, spune Hermann Gerold, directorul școlii unde a învățat Klaus Iohannis, potrivit Adevărul. Iar șeful statului a luat cea mai mare notă la acel examen.

Caius Bulea şi Vasile Pop au fost colegi de grupă cu Iohannis şi povestesc că neamţul era un student de nota 10, respectuos, cu simţul umorului şi încă de atunci era luat drept exemplu de ceilalţi. Cei doi au fost colegi de grupă cu primarul Sibiului, între anii 1979-1983, la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. „Klaus Iohannis a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, povesteşte Caius Bulea (55 de ani), în prezent director general al unei companii din  Bistriţa, conform Adevărul.

Călin Popescu, probleme mari la școală (al doilea om în stat)

La școală „notele de 4 și 5 erau cele mai des întâlnite. De exemplu în clasa aXIa, în afară de Limba Franceză unde a obținut media 8,66, de Educație Fizică și Purtare, ambele cu 7,33 şeful Senatului abia reuşea să treacă anul. În catalogul clasei a XI-a G la actualul Colegiu Sfîntul Sava, anul scolar 1968-1969 Calin Popescu Tariceanu, pe trimestrul I are media 5 la Romana, media 5 la Economie politica, media 5 la Fizica, media 6 la Chimie, media 4 la Biologie si tot atât la Matematica. În trimestrul II, la Limba romana: profesoara Soroiu îi incheie media 4. Nici profesorul Gall n-are ce face cu elevul său – media 4 și la Fizica. Ionașcu, de Istorie, e mai ,darnic” și Calin ia media 5. Media clasei a XIa e 6.18 și corigent la fizică pe vară cu 4.67, media anuală. Cele mai multe dintre mediile anuale ale celui ce-avea să devină premierul Românie și șeful Senatului sunt cuprinse între 5 și 6 – 5.00 la Matematică, 5.00 la Biologie, 5.33 la Română, 5.33 la Economie politică și 6 la Chimie. După ce își dă corigența în vară, Tăriceanu promovează în clasa a XIIa G. Apogeul îl atinge „intelectualul” Tăriceanu, în anul al doilea de facultate când rămâne REPETENT„, relatează un articol publicat de Curentul.

Liviu Dragnea, din lac în puț (al treilea om în stat)

Liviu Dragnea pare că s-a descurcat bine la școală pentru că a intrat la facultate cu media 9,23, însă de acolo lucrurile s-au depreciat. Acesta a rămas repetent un an în perioada în care a urmat cursurile Facultății de Transporturi din cadrul Politehnicii București, iar ulterior a obținut o diplomă de licență în management și administrație publică la contestata Universitate Ecologică din București, despre care s-a spus că este o fabrică de diplome, potrivit avertisment.net. Și protejata lui, Carmen Dan, ministrul de Interne, tot la Universitatea Ecologică a studiat, dar mai târziu, pe la 30 de ani, cam în perioada în care a reușit să ajungă din secretară de școală, om de bază în administrația publică din județul Teleorman.

Sorin Grindeanu, olimpic național (al patrulea om în stat)

Premierul României este cel mai titrat la capitolul performanțe în educație dintre cei patru. Grindeanu a fost olimpic național la matematică în liceu și a absolvit cu brio Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare