sursa foto:  stirimd.net

Republica Moldova și Ucraina au primit undă verde! Eugen Tomac: Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării statutului de candidat la UE

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, anunță că Republica Moldova și Ucraina au primit undă verde din partea Comisiei Europene, în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Tomac precizează că acum Republica Moldova și Ucraina trebuie să parcurgă o serie de pași concreți pentru integrarea efectivă.

„Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova! 🇲🇩

Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene! 🇲🇩🇪🇺

Comisia s-a pronunțat astăzi în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina, în înțelegerea că cele două state vor parcurge o serie de pași concreți pentru integrarea efectivă.

Astfel, procesul de aderare este DESCHIS, iar cele două state candidate trebuie să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanțe, a statului de drept şi a combaterii corupției.

Recomandarea Comisiei Europene urmează sa fie discutată şi votată de cele 27 de state membre UE în cadrul şedinţei Consiliului European ce va avea loc între 23-24 iunie, la Bruxelles.

🇷🇴România a fost primul stat care a susținut cu toată forța integrarea europeană a R. Moldova. Este firesc. Dincolo de Prut sunt tot români, iar locul lor este alături și împreună cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene. 🇲🇩🇹🇩🇪🇺”, transmite Tomac.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare