sursa foto:  Facebook

Restaurantul bogaților din București. Meniul este extravagant și foarte scump, dar clienții continuă să vină de mai bine de un secol

În centrul Capitalei se află cel mai scump local, cunoscut și ca „restaurantul bogaților”. Prețurile din meniu arată clar că nu este destinat oricui! Clienții săi sunt vedete, străini și oameni care clar nu au salarii de rând, dar se justifică situația, din moment ce are o adevărată tradiție în spate.

Casa Capșa are nu doar cofetărie, ci și un local pe măsură. Încă de la intrare se simte aerul „de lux” pe care îl respiri la prețuri alese. Nu doar că are preparate culinare de cea mai înaltă clasă, dar are și o gamă variată de produse. Nu orice bucătar reușește să prindă un loc de muncă aici, unde se gătesc specialități franțuzești și italienești. Fiecare preparat este făcut ca o mică operă de artă.

Experiența de la restaurantul bogaților din București

Spre deosebire de crâșmele și localurile „de duzină” din București, personalul de aici chiar este atent la tine. Rare sunt momentele în care un client are ce să reproșeze, de la servire la gust și mai ales atitudine. Nu este de mira că se ține atât de mult la imagine, din moment ce „restaurantul bogaților” are o mare istorie în spate.

În anul 1886, restaurantul Casa Capșa devine locul oficial în care se întâlneau personalitățile din România. Politicieni, gazetari și artiști veneau să ia masa în locul cu cele mai bune prăjituri din București. Grigore Capșa a adus în Capitală gustul exotic de cofeturi, ciocolata, ganache si “bonbon”-uri. Aici se dădeau cele mai importante dineuri. Inclusiv Regele Ferdinand și Regina Maria luau masa aici, în 1920, alături de celebrul mareșal francez Joseph Jacques Cesaire Joffre. În cinstea sa, cofetarul a creat o prăjitură de ciocolată care sugera forma cilindrică a caschetelor militare franceze.

CITEȘTE ȘI: Cartofii de ,,lux” ai lui Cătălin Scărlătescu! Cât trebuie să scoateți din buzunar, la restaurantul său, doar pentru o simplă porție de cartofi prăjiți

Două saloane de poveste, meniu divers

„Restaurantul bogaților” este împărțit în două saloane care comunică între ele: Salonul Roșu și Salonul de Marmură. În cel de-al doilea, mulți aleg să-și facă evenimentele private, petrecerile și zilele de naștere, dacă au posibilități financiare mari.

Casa Capșa impresionează printr-un meniu diversificat, cu rețele care nu sunt doar românești, ci din întreaga lume! Din acest motiv, dar și cele amintite anterior, clienții continuă să vină și să lase sume mari la masă, de mai bine de un secol.

CITEȘTE ȘI: Restaurantul din România care nu mai vrea angajați din Asia. Patronii au decis să renunțe la 100 de muncitori aduși din străinătate

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare