Robert Cazanciuc, ieșire dură la adresa lui Klaus Iohannis: ‘Nu îl interesează sănătatea, educația, economia, ci toată puterea’

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a reacționat dur la adresa lui Klaus Iohannis: ”Nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea. De la început, acesta a fost singurul lor obiectiv – să aibă toată puterea”.

„Astăzi, preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar – alegerile vor avea loc în vârf de pandemie, pe 6 decembrie. Nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea. De la început, acesta a fost singurul lor obiectiv – să aibă toată puterea.

Au eşuat în domeniul sănătăţii, au adâncit pandemia, au eşuat în domeniul economic, au îngropat România în datorii, au umplut buzunarele firmelor peneliste şi au lăsat pe drumuri sute de mii de salariaţi. Au compromis grav agricultura, au pus în pericol siguranţa alimentară a ţării, iar preţurile pur şi simplu au luat-o razna. Au aruncat vina pe toată lumea, pe vârstnici, pe copii, pe părinţi, pe antreprenorii din HORECA, mai puţin pe politrucii lor.

Nu au luat nicio măsură coerentă. Au minţit, au dezinformat, au manipulat cifrele pandemiei după propriile interese. (…) Astăzi s-a produs ultimul pas din lanţul preşedintelui Iohannis şi al PNL – preşedintele a retrimis la Parlament legea prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate”, a spus Cazanciuc într-un mesaj video publicat pe Facebook.

El a adăugat că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis au un plan în trei paşi, pe care „l-au pus în mişcare imediat după alegerile locale”.

„Pasul unu a fost descurajarea participării la vot a categoriilor care nu-i votează. Au decis să facă alegeri în vârf de pandemie pentru a-i speria şi a-i ţine acasă. Pasul doi a fost manipularea datelor privind evoluţia pandemiei, toate raportările din ultima perioadă ne-au arătat că Guvernul prezintă datele care avantajează PNL.

Nu există criterii clare, ci doar criterii care sunt schimbate după interesele politice ale PNL. Pasul trei – blocarea cu orice preţ a Parlamentului de a schimba data alegerilor. Au folosit toate tertipurile legislative pentru a amâna intrarea în vigoare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor dacă pandemia devine extrem de gravă. Astăzi au aşezat ultima piesă din acest puzzle. Preşedintele a retrimis la reexaminare legea, tergiversând intrarea ei în vigoare. Calculul lor este profund greşit”, a menţionat acesta, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare