sursa foto:  Eugen Dinu

Robert Negoiță, pentru Bugetul.ro, despre incendiul din Parcul IOR: ‘Mafia retrocedărilor, patronată de Băsescu, este în spatele său. Primarul general este de partea ticăloșilor’

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a susținut vineri, 1 septembrie, o conferință de presă la Școala Mexic, despre lucrările de modernizare, finanțate din fonduri europene, demarate la unitățile de învățământ din Sectorul 3.

Cu această ocazie, reporterul Bugetul.ro i-a pus o serie de întrebări edilului de sector cu privire la incendiul care a avut loc, marți, în Parcul IOR din Sectorul 3.

L-am întrebat pe Negoiță dacă consideră că în spatele incendiului se află mafia imobiliară. În replică, Robert Negoiță a declarat, pentru Bugetul.ro, că, de fapt, incendiul ar fi fost provocat de mafia retrocedărilor ilegale, care ar fi comandată, acuză el, de Traian Băsescu, fost președinte al României, și „toți ai lui”. Mai mult, Negoiță l-a acuzat pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, că este implicat în acest scandal „de partea ticăloșilor”.

Facem precizarea că reporterul Bugetul.ro a încercat să obțină punctele de vedere ale lui Traian Băsescu și Nicușor Dan. Până la această oră, nu am primit niciun răspuns. Dacă ne vor răspunde, vom publica și reacția acestora.

Interviul pe care Robert Negoiță l-a acordat reporterului Bugetul.ro:

R: Care este situația retrocedărilor din Parcul IOR? Mai exact, ce se întâmplă acolo? Vă întreb în contextul incendiului care a avut loc zilele trecute.

Robert Negoiță: Acolo, noi, Primăria Sector 3, ne luptăm de peste 10 ani să luăm terenul înapoi. Așa cum e normal, să rămână parc. Ne-am luptat cu toată lumea, mai ales cu Primăria Generală, care, în loc să fie alături de noi în acest demers, a fost permanent împotriva noastră, în toți acești 10 ani. Este pe cât de adevărat, pe atât de trist acest aspect.

Ce se întâmplă acolo? E vorba de o retrocedare absolut ilegală. Nu se retrocedează parcul. Or, el de facto a fost parc! De 100 de ani ăla-i parc! Și nu se retrocedează parc! S-a făcut o ilegalitate!

Mai mult decât atât, ticăloșii care au primit acel teren nu aveau dreptul să construiască un teren construibil, pentru că ei, acolo, au avut moșie, au avut teren arabil și trebuia să li se dea teren arabil în compensare. Nu Parcul IOR! Este absolut ilegal și sper din suflet ca în viața asta să apuc să văd și eu că se face dreptate. Iar cei care au făcut aceste nenorociri vor plăti pentru ce au făcut!

R: Considerați că mafia imobiliară se află în spatele acestui incendiu?

R.N.: Da! Am spus-o explicit de atâtea ori: Da! Este mafia retrocedărilor ilegale din București și din România, patronată de știți dumneavoastră de cine!

R: Spuneți-ne dumneavostră!

R.N.: De Băsescu cu toți ai lui! Ca să fie explicit. Vedeți cine a retrocedat Baza de la Voinicelu… Parcă Voinicelu se numea. Tot componentat Parcului IOR. Cine a retrocedat ăsta, un primar pus de cine ș.a.m.d. Toate nenorocile astea…

R: Bun, și acum ce ar fi de făcut pentru soluționarea cazului? Cine ar trebui să intervină aici, primarul general?

R.N.: Este mai mult decât evident că da. Trebuie să schimbe abordarea și, în loc să lupte împotriva noastră, de partea ticăloșilor, să vină de partea noastră, împotriva ticăloșilor. Or, primarul general a promis asta! A zis că în șase săptămâni, au trecut șase luni de zile. Să-i fie rușine!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare