sursa foto:  hungarytoday.hu

România îl urechează pe Viktor Orban! Premierul Ungariei va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Deși este condus de un etnic maghiar, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a luat decizia să-l citeze pe premierul Ungariei, Viktor Orban, după declarațiile rasiste și pro-ruse făcute la Băile Tușnad.

Viktor Orban va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, pentru digi24.ro, președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Orban va fi citat ca urmare a sesizării oficiale făcute de deputatul PNL, Alexandru Muraru, cu privire la discursul rasist pe care președintele ungar l-a ținut la Băile Tușnad.

Vezi și Viktor Orban, ‘idiotul util’ lui Vladimir Putin

„Conform legislației, orice solicitare la Consiliu se soluționează cu citarea obligatorie a părților, în vederea audierilor. În acest caz, ca în orice caz, titularul de dosar, care va fi stabilit prin alocarea aleatorie a dosarului, va face managementul dosarului și probabil, presupun, va face această citare. Nu am mai avut o astfel de situație. Cred că citarea poate fi făcută prin reprezentanța legală a Ungariei la București, adică prin ambasadă”, a afirmat, pentru digi24.ro, președintele CNCD.

Vom face citarea părților. Dacă doresc, depun punct de vedere, dacă nu, nu. Dacă doresc, își trimit reprezentant, dacă nu, nu. După această fază, se va face o analiză a dosarului, de către titularul de dosar, o propunere de soluționare, care va intra în deliberări și se va da o soluție”, a precizat Asztalos.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare