bicicleta

sursa foto:   wired.com

România intră în rândul lumii civilizate! Concept nou pentru România

Primarul General, Gabriela Firea, a participat astazi, in Piata Universitatii, la lansarea primelor statii automatizate de inchiriere biciclete – I’Velo Urban. Cu aceasta ocazie, Gabriela Firea a primit din partea Green Revolution si primul card I’Vello, personalizat.

„Felicitari Green Revolution pentru aceasta initiativa si pentru acest proiect- pilot de bike- sharing. Sustin intru totul, si personal, si institutional, acest tip de proiect, care ne educa sa fim ecoligisti, sa fim sportivi, sa avem grija de orasul nostru”, a spus Gabriela Firea.

Vezi și Video/O înregistrare mai puțin știută cu Ioan Gyuri Pascu

Top 10 „Politicenii spun lucruri trăsnite”. Să ne amuzăm un pic!

Proiectul isi propune sa incurajeze transportul alternativ in Capitala, prin introducerea, in premiera pentru tara noastra, a unui concept nou pe piata de bike-sharing, care permite atat autoservirea cat si folosirea gratuita a bicicletei timp de 30 de minute.

Cu aceasta ocazie, Primarul Capitalei a subliniat ca Municipalitatea are in derulare mai multe proiecte privind incurajarea transportului alternativ, care, odata finalizate, vor veni in completarea proiectului lansat astazi in Capitala:

„Stiu, este momentul bibicletei, nu al vorbelor. Vreau sa va spun ca in ultima sedinta a Consiliului General au fost aprobate cu majoritate de voturi 19 proiecte PIDU, unul dintre aceste proiecte este extrem de important, se refera la 42 de circuite de biciclete pe intregul teritoriu al Capitalei. In faza urmatoare se vor organiza licitatii dupa studiile de fezabilitate, asa ca, in curand, acest proiect- pilot, care este acum la inceput, gratie Green Revolution, va deveni o realitate, iar Capitala va fi brazdata de foarte multe circuite de biciclete, atat de agrement, cat si pentru transport. Intentia noastra, a tuturor, este aceea ca transportul public in comun si transportul cu bicicleta sa ne indemne sa mai lasam acasa autoturismul personal, macar timp de cateva ore sau cateva zile pe saptamana.

Acesta este viitorul, iar eu ma bucur ca sunt parte a acestui viitor, alaturi de inimosii organizatori de astazi. Ii felicit pe toti sustinatorii acestui proiect, sponsori, voluntari, reprezentantii Guvernului si ai Parlamentului! Nu pot decat sa ma bucur ca se intampla si astfel de evenimente in Capitala! Felicitari si mult succes!”, a declarat Gabriela Firea.

Vezi și Alarmă! Cât de mult va scădea populația României în 30 de ani! Vor mai fi bani de pensii?

Studiu: Motivul pentru care tinerii au din ce în ce mai rar relații sexuale

Astfel, incepand de astazi, cele 210 biciclete vor putea fi inchiriate 24 de ore din 24, in orice anotimp, din cele 6 statii amplasate in cele mai importante zone din oras si pozitionate pe traseele cu aflux mare de calatori ale transportului in comun. Statiile automatizate de bike-sharing sunt: Piata Universitatii, Piata Revolutiei, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Vacarescu.

Potrivit proiectului, un utilizator poate inchiria biciclete gratuit de mai multe ori pe zi, cu conditia ca dupa fiecare 30 de minute, sa o returneze si sa existe o pauza de cel putin alte 30 de minute. Utilizatorii au posibilitatea sa isi aleaga singuri bicicletele din rastel, le pot inchiria de la oricare din cele 6 statii automatizate si le pot returna la cea mai apropiata statie automatizata din sistemul I’Velo Urban.

Tot incepand de astazi, vor fi puse la dispozitie trei tipuri de abonamente: abonament pentru o zi in valoare de 10 lei, abonament pentru o luna in valoare de 35 lei si abonament pentru 1 an in valoare de 100 de lei. Vor fi percepute si costuri suplimentare pentru cei care depasesc timpul de 30 de minute, dupa cum urmeaza: 4 lei pentru depasirea celor 30 de minute, 8 lei pentru depasirea a 60 de minute, 20 de lei pentru depasirea a 90 de minute si 25 de lei pentru depasirea a 120 de minute.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie sa isi creeze un cont pe www.ivelo.ro  sau sa se inregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herastrau (metrou Aviatorilor si Arcul de Triumf) si Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Sincai) pentru a primi Cardul I’Velo.  Inchirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizata I’Velo Urban, odata cu prima inchiriere.

I’Velo Urban este un proiect 100% romanesc, inspirat din proiecte similare de bike-sharing care functioneaza cu succes in marile capitale europene. Statiile automatizate si rastelurile sunt fabricate in România, folosindu-se forta de munca, materie prima si expertizaautohtone.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare