sursa foto:  diez.md

Studiu: Motivul pentru care tinerii au din ce în ce mai rar relații sexuale

Deși părerea generală este aceea că tinerii din ziua de astăzi sunt mult mai dezinhibați decât cei din generațiile anterioare, iată că un studiu vine să infirme acest lucru. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Glasgow (Scoția), persoanele cu vârste între 16 și 21 de ani au devenit atât de absorbite de internet, încât au din ce în ce mai rar relații sexuale. În plus, unul din trei tineri este abstinent din punct de vedere sexual, informează Mail Online.

Deși s-ar putea crede că niciodată nu a fost mai ușor pentru oameni să-și găsească partenerul potrivit, odată cu apariția mediului online, se pare că dezvoltarea tehnologiei are efectul invers. În cadrul cercetării, oamenii de știință au realizat interviuri, timp de câte o oră, cu 2.300 de persoane pentru a afla care este starea amoroasă a scoțienilor. Peste o treime dintre cei chestionați au declarat că au căutat ajutor specializat în ceea ce privește viața lor intimă, în ultimul an. Atât persoanele de sex masculin, cât și cele de sex feminin, au susținut că lipsa de interes pentru sex a fost principala cauză a problemei.

Citește și:

Rihanna îi scrie lui Francois Hollande pe Twitter

Uluitor! Cât câștigă Carla’s Dreams pe concert și ce pretenții au

Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

Procentul de tineri care se abțin de la sex — de 28% — este de aproape două ori mai mare decât în Statele Unite, mai arată sursa citată.

În lucrarea publicată în ”Journal of Adolescent Health”, cercetătorii avertizează, potrivit Agerpres, că pornografia îi împiedică pe tineri să aibă o relație sexuală, determinându-i să aibă ”așteptări nerealiste și dăunătoare”.

În plus, experții dau vina pe ”efectul Facebook” pentru că din ce în ce mai mulți tineri preferă să socializeze în mediul online decât față în față. În raport se mai arată că se acordă prea puțină atenție ”problemelor pe care le au tinerii la nivel sexual”.

Citește și:

Concertul mult așteptat de tinerii din România. Justin Bieber vine la București!

Anunțul specialiștilor IT: România ar putea deveni prima țară din lume

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare