sursa foto:  facebook

România nu va atinge pragul de 70.000 de infectări pe zi! Medicul Octavian Jurma: ‘Sigur nu vom ajunge’

Medicul Octavian Jurma consideră că, în România, vârful infectărilor din valul 5 ar putea fi atins săptămâna viitoare. Specialistul spune că am putea ajunge la 50-60.000 de cazuri pe zi și este de părere că nu vom ajunge deloc la un record de 70.000 de infectări pe zi. 

„Am putea ajunge la 70.000 de cazuri pe zi dacă nu luăm deloc măsuri. O singură săptămână ar putea însemana sute de mii de infectări. Nu știm cu va evolua. Am văzut că în Marea Britanie a scăzut numărul de cazuri după 6 săptămâni, în alte țări a crescut. Săptămâna viitoare am putea să ne apropiem de un vârf al infectărilor, adică undeva pe la 50-60 de mii de oameni, dar sigur nu vom ajunge la 70 de mii.

Școlile sunt vector important de transmisie a noului coronavirus. Ele sunt importante la debutul valurilor, de obieci cam la două săptămâni după deschiderea școlilor. Copiii se infectează primii, numărul spitalizărilor la copii a crescut la varianta Omicron. Valul de internări este de două ori mai rapid la Omicron, în comparație cu varianta Delta. În 2-3 săptămâni va fi mai puțin important dacă închidem clasele sau nu”, a declarat medicul în emisiunea „Raport de zi”, conform realitatea.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare