sursa foto:   realitatea.net

România se pregătește de întoarcerea la normalitate. Medicul Beatrice Mahler: ‘A început să scadă numărul de pacienți’

Managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a declarat că pentru prima dată în ultimele patru săptămâni există locuri libere la ATI pentru pacienții COVID-19.

Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a precizat Beatrice Mahler.

Aceasta a mai spus că este nevoie urgentă de igienizarea riguroasă a secțiilor din spitale și de înlocuirea ventilatoarelor suprasolicitate în această perioadă:

Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI și toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital, cel puțin la două săptămâni, adică o igienă completă cu dezinfecție a saloanelor. Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută. Sperăm că vom avea timp în următoarea perioadă.

Sperăm să avem timp să introducem ventilatoarele în procesul de revizuire completă pentru că sunt și au fost folosite extrem de intens. După valul unu, valul doi și mai ales valul trei toate ventilatoarele noi au trebuit reparate complet, fiind extrem de mult folosite”, a declarat Beatrice Mahler la B1 TV.

Vezi și:

Psihiatrul Gabriel Diaconu: ‘Asistăm la o epidemie paralelă de tulburare de stres post-traumatic. Va mai curge multă cerneală în studiul sechelelor Covid-19’

Alina Mungiu-Pippidi: ‘Cine nu se vaccinează azi va fi și șomer peste un an, pentru că prelungește epidemia, cu consecințe economice serioase’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare