sursa foto:  rfi.ro

Românii vor avea parte de salarii mai mari! Raluca Turcan, anunț de ultim moment: ‘Majorarea va fi una consistentă, inclusiv pe partea de salariu net’

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că majorarea salariului minim va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net.

„Cel mai probabil săptămâna viitoare, când vom avea Consiliul național tripartit, vom face o propunere sindicatelor și patronatelor cu privire la creşterea salariului minim. Solicitarea de majorare se încadrează între 8 şi 12%, iar împreună cu premierul am identificat o variantă ancorată în indicatorii economici reali astfel încât majorarea salariului minim să fie una consistentă inclusiv pe partea de salariu net”, a declarat ministrul Turcan.

Oficialul guvernamental a amintit că de la începutul pandemiei măsurile active iniţiate de Guvernul României, evaluate la 7,6 milioane de lei, au dus la creşterea cu 120.000 a locurilor de muncă, doar în judeţul Tulcea fiind înfiinţate 1.142 de joburi, 280 de angajatori apărând pe piaţa forţei de muncă.

„Am reuşit să schimbăm trendul care caracteriza judeţul Tulcea, şi anume de a avea un număr mai mare de pensionari decât persoanele active, ajungând ca în momentul de faţă să avem 48.000 de persoane active şi 47.000 de pensionari. Aceasta este tendinţa”, a mai spus ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Raluca Turcan a menţionat că anul acesta investiţiile publice au fost cu 23 de miliarde de lei mai mari decât cele de anul trecut şi că anul acesta s-au creat 120.000 de locuri de muncă.

„Dacă nu am fi avut creştere economică, dacă nu am fi urmărit ocuparea şi investiţiile, astăzi nu am fi fost în punctul de a privi cu optimism spre ceea ce înseamnă finanţarea corespunzătoare a asistenţei sociale şi, de asemenea, reforma pensiilor şi salarizării în sistemul public”, a menţionat ministrul Muncii, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Social-democrații vor ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net. Gabriela Firea: ‘Credem că este prea puțin!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare