sursa foto:  restrograf.ro

Românul care și-a cumpărat satul unde a copilărit! Cât a costat și în ce zonă se află

V-ați gândit vreodată cum ar fi să dețineți cu totul localitatea unde vă duceți traiul de zi cu zi? Ei bine, fără să aibă neapărat acest scop, un om de afaceri român s-a trezit proprietar peste un sat întreg. Este vorba despre Emil Părău, care în 10 ani de zile a reușit să cumpere satul Roşia, aflat la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, în Munţii Metaliferi.

Acesta este și locul copilăriei sale și a investit mai mult de rușine decât de nevoie.

„Am mers într-o zi la Deva şi de acolo am zis hai să văd ce mai este în sat. Când am ajuns acolo, totul era plin de vegetaţie, drumul se împădurise, casa părintească se lăsase, era totul praf. Am zis că dacă ar veni tata, ar muri când ar vedea ce s-a ales de munca lui. Şi m-am dus cu echipă de zidari, muncitori, eram 30 de persoane şi ne-am apucat de muncă. Două săptămâni a durat renovarea casei şi curăţarea câtorva terenuri. Am aranjat mormintele bunicilor, am venit acasă şi i-am zis lui tata să mergem să vedem ce mai e pe acolo. Când a văzut-o tata, se citea pe chipul lui bucuria”, povesteşte Emil Părău, citat și de Business Magazin.

Vezi și Război în PSD! Un personaj cheie dat afară din partid. Acum e noul Cioloș

N-a cheltuit o avere, după cum s-ar putea crede. A dat chiar mai puţin decât plătesc cei înstăriţi pe o maşină de lux. Vrea să-l facă o oază în care oaspeţii să se rupă de tumultuoasa lume modernă şi să se întoarcă la origini. Emil Părău, omul de afaceri din Valea Jiului care a cumpărat satul copilăriei sale, nu vrea profit şi are mulţumirea sufletească dacă-l va convinge pe turistul care-i trece pragul să fie mai bun.

A mai rămas doar un om în sat. Pentru a ajunge la satul Roşia trebuie să străbaţi un drum lung şi extrem de greu prin sălbăticie. Aproape tot satul a fost părăsit în anii 80, când la Orăştie apăreau fabricile, iar viaţa la oraş era mai uşoară, cu lumină ori apă în casă. În ciuda tuturor vitregiilor, un singur locuitor a rămas până astăzi în cătun, un bătrân de 77 de ani, care n-ar vrea să-şi părăsească glia strămoşească pentru nimic în lume. Restul s-au dus la consăteanul lor care a ajuns mare afacerist, pentru a-l îmbia să le cumpere pământurile din satul uitat de lume, scrie mesagerulhunedorean.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare