sursa foto:  a1.ro

S-a aflat! Cât câștigă o secretară în România – Care sunt cerințele postului

O secretară câștigă în București de la 2.200 de lei net, adică bani în mână, însă în alte regiuni ale țării, salariile pentru acest post sunt mai mici, potrivit comparatorului de salarii Paylab.ro. 

Veniturile salariale pentru un astfel de post variază în funcție de regiunea în care locuiești, de nivelul de experiență din domeniu, de studii și de dimensiunea companiei în care dorești să lucrezi, arată experții eJobs, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din România.

Angajatorii din județul Cluj oferă puțin peste 2.000 de lei net, acesta fiind al doilea după București în topul salariilor pentru o secretară. La polul opus, cu cele mai mici salarii oferite de angajatori, sunt Moldova și Muntenia, unde media veniturilor nu depășește 2.000 de lei. Spre exemplu, în Vaslui, o secretară câștigă, în medie, 1.900 de lei net lunar.

”La stat există grile salariale peste care nu se poate trece, însă, în mediul privat, asistenții personali sau secretarele unor directori executivi din multinaționale sunt oameni-cheie în companie și sunt remunerați pe măsură, astfel încât există cazuri în care salariile pot ajunge sau chiar depăși pragul de 1.500 de euro pe lună”, mai arată reprezentanții eJobs.ro.

Responsabilitățile secretarei au suportat o ușoară transformare în ultimii ani. Dacă până acum câțiva ani, secretara era responsabilă în special de problemele administrative, astăzi, aceasta trebuie să asiste și să se implice în decizii importante ale companiei.

Persoana care îndeplinește acest rol trebuie să se ocupe de sarcinile de coordonare și organizare în sprijinul managerilor. Mai exact, pregătesc corespondența, rapoartele, procesele verbale, dar și alte documente de specialitate. 1.500 de posturi disponibile pe eJobs ”În acest moment, sunt aproximativ 1.500 de joburi de secretară disponibile pe ejobs.ro.

Rămâne un job preferat de femei, în condițiile în care aproximativ 90% dintre posturi sunt ocupate de doamne, însă, în ultimii ani au început și bărbații să aplice. Este un job care oferă oportunități de dezvoltare pentru că munca pe care o fac zi de zi secretarele și asistenții personali presupune o foarte bună cunoaștere a business-ului și a companiei”, a declarat Bogdan Badea, directorul general al eJobs România, informează libertatea.ro

Vezi și

Vești pentru șoferi! Ce se întâmplă cu înmatricularea auto

Mare atenție! Se schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români- Vezi dacă ești vizat

EXCLUSIV Ce ascund, de fapt, oamenii lui Carmen Dan – Adevărul a ieșit la suprafață

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare