sursa foto:  revista22.ro

S-a anunțat alianța! PSD, Pro România și ALDE. Cine a dat startul și sub ce formă se va candida

Prima alianță locală s-a anunțat la nivelul județului Bistrița Năsăud.”Alianța pentru Bistrița-Năsăud”, constituită între PSD, ALDE și Pro România, și-a anunțat, marți, candidații la alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie, în prezența celor trei lideri județeni.

Chiar dacă evenimentul a fost organizat la Palatul Culturii din municipiul Bistriţa, lansarea candidaţilor a fost lipsită de festivism, în sală aflându-se doar cei trei preşedinţi de filiale judeţene – Radu Moldovan (PSD), Ioan Moniţa (ALDE) şi Grigore Timoce (Pro România), un singur candidat de primar (cel din municipiul reşedinţă, actualul viceprimar Cristian Niculae) şi jurnalişti.

 

 

 

Potrivit lui Radu Moldovan, având în vedere contextul actual, creat de pandemia de COVID-19, este posibil ca o lansare clasică a candidaţilor să nu aibă loc.

 

 

 

„Foarte greu de spus astăzi. Conform calendarului electoral, la începutul lunii august, deci peste trei săptămâni, sunt datele limită de depunere a candidaturilor, intrând apoi în procesul de contestaţii, rămânere definitivă a candidaturilor, pentru că la sfârşitul lui august începe campania. Mi-e greu să cred că vom mai avea vreo manifestare publică de lansare a candidaţilor, pe reglementările de astăzi”, a spus Moldovan.

Fiecare lider de filială judeţeană şi-a anunţat proprii candidaţi: PSD va avea 45 de candidaţi la funcţia primar, plus candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în persoana lui Radu Moldovan, aflat deja la al doilea mandat în fruntea administraţiei judeţene; ALDE va avea şapte candidaţi la funcţia de primar, iar Pro România – patru.

În şase comune – Ciceu Mihăieşti, Josenii Bârgăului, Matei, Rebra, Runcu Salvei şi Şanţ, candidaţii pentru funcţia de primar încă nu au fost stabiliţi, fie pentru că primarii în funcţie nu mai doresc să candideze sau se confruntă cu probleme de sănătate, fie pentru că sondajele de opinie indică faptul că posibilii candidaţi nu sunt în preferinţele electoratului.

Dintre candidaţii stabiliţi, marea majoritate sunt primari în funcţie. De asemenea, în mediul urban, în municipiul reşedinţă şi oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, toţi candidaţii sunt de la PSD.

 

 

 

În ceea ce priveşte listele de consilieri locali şi judeţeni, discuţiile dacă acestea să fie comune sau fiecare partid să aibă propria listă nu au fost încheiate până la această dată.

 

 

 

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, s-a arătat convins că această alianţă va câştiga alegerile locale la nivelul judeţului.

„Sunt încrezător şi optimist că această alianţă va fi câştigătoare. Nu vreau să fiu considerat lipsit de modestie, dar îi mulţumesc bunului Dumnezeu şi cetăţenilor pentru modul în care apreciază ceea ce eu, împreună cu colegii mei, am reuşit să facem. Aştept cu mare interes să văd contracandidaţii mei care vor fi desemnaţi de partidele politice, dar, fără a fi lipsit de modestie, cred că am o şansă reală să câştig încă un mandat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Am mai spus-o, o întăresc: va fi ultima mea candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Moldovan.

La rândul lor, liderii judeţeni ai ALDE şi Pro România s-au arătat încrezători în şansele alianţei la alegerile locale.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este format din 62 de unităţi teritorial-administrative: un municipiu, trei oraşe şi 58 de comune.

Citește și:

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare