sursa foto:  epitesti.ro

S-a dat alarma! O nouă metodă de înșelătorie: Cum puteți rămâne fără bani când vreți să vă angajați

Poliția Capitalei trage un semnal de alarmă cu privire la o nouă metodă de înșelătorie apărută în România.

Polițiștii bucurești au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârștirea unei infracțiuni de înșelăciune, în formă continuată.

Metoda de lucru

Pe fondul crizei de locuri de muncă, provocate de pandemia de coronavirus, bărbatul a postat pe un site anunțuri în vederea unei presupuse angajări în cadrul unui lanț de magazine.

Astfel, bărbatul percepea bani în vederea efectuării analizelor medicale pentru presupusa angajare.

În capcana sa au picat șapte persoane, informează Poliția Capitalei.

Ce a transmis Poliția Capitalei

Vineri, 29 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, în formă continuată.

În perioada aprilie – mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie au fost sesizaţi de mai multe persoane cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, le-ar fi abordat telefonic, având în vedere că aveau postate pe un site anunţuri pentru obţinerea unui loc de muncă, şi sub pretextul promisiunii angajării în cadrul unui lanţ de magazine, acesta le-ar fi determinat să-i remită anumite sume de bani necesare efectuării analizelor medicale în vederea presupusei angajări.

Astfel, la data de 29 mai a.c., în urma unui complex de activităţi şi cu sprijinul uneia dintre persoanele vătămate, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie, l-au localizat pe cel în cauză, imobilizat și ulterior condus la sediul subunităţii pentru audieri. Asupra bărbatului a fost găsit un telefon mobil, precum şi o sumă de bani ce ar fi fost primită de la victimă.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar mai fi înşelat, în acest mod, alte şase persoane.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare