sursa foto:  RFI.RO

S-a decis! Ajutoare de stat de sute de milioane de lei. Cine va beneficia de ele

Ministrul Eugen Teodorovici a semnat luni dimineața documentele oficiale pentru a oferi mai multor companii din industria românească un ajutor de stat de aproape 360 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice anunţă  într-un comuncat remis pe adresa redacţiei că sprijină mediul privat prin acordarea de ajutor de stat în baza HG nr. 807/2014.

Astfel, luni, au fost semnate încă cinci noi acorduri de finanţare pentru stimularea investiţiilor majore. Ceremonia de semnare s-a desfăşurat în prezenţa prim-ministrului, dna. Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

„Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investiţiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuţiei la bugetul de stat va depăşi 933 de milioane de lei. Le urez succes tuturor investitorilor în implementarea şi finalizarea proiectelor „, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice.

Proiectele aprobate de Teodorovici vor crea 1.272 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 1 miliard lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 358,6 milioane lei. Aceste proiecte vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare sunt:

  • Automobile DACIA S.A. – Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie vehicule a Automobile Dacia SA, în vederea creşterii producţiei, pentru a răspunde cererii în creştere a pieţei de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei
  • SWOBODA Sibiu SRL – Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei
  • SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE S.R.L. – Proiectul de investiţii vizează înfiinţarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei
  • OMNIA EUROPE S.A. – Proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producţia de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei
  • MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS S.R.L. – Proiectul vizează extinderea capacităţii unităţii, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.

Pentru a facilita accesul la finanţare al unui număr cât mai mare de investitori, MFP a  suplimentat cu peste 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, în cadrul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Astfel, bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 807/2014 a depăşit 1,6 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

Citește și:

Ultimă oră! Anunț de la RCS&RDS pentru toți clienții săi! Vor putea face asta de luni, 10 decembrie

Schimbare radicală! Ce se va întâmpla cu alocațiile

S-a aflat! Cu ce se ocupă femeia care l-a cucerit pe Ion Țiriac și ce avere are

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare