sursa foto:  asia.nikkei.com

S-ar putea complica situația în Orientul Mijlociu! Secretarul american al Apărării: ‘Armata SUA este pe deplin pregătită să desfășoare mai multe mijloace pentru a ajuta Israelul’

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Pentagonul este pregătit să desfăşoare mai mult ajutor militar pentru Israel, în timp ce forţele israeliene se pregătesc pentru o probabilă invazie în Fâşia Gaza, ca răspuns la un atac devastator al grupării islamiste palestiniene Hamas.

 

Potrivit lui Austin, muniţii, capacităţi de apărare antiaeriană, precum şi alte echipamente şi resurse „afluează rapid” spre cel mai apropiat aliat SUA în Orientul Mijlociu.

Departamentul Apărării al SUA este pe deplin pregătit să desfăşoare mijloace suplimentare dacă va fi necesar„, a declarat Austin într-o conferinţă de presă comună la Tel Aviv cu omologul său israelian Yoav Gallant, în cursul căreia a indicat că Statele Unite au întărit deja escadrilele de avioane de luptă în Orientul Mijlociu.

SUA au trimis deja un portavion, nave de război şi mai multe avioane de luptă în estul Mediteranei, în apropiere de Israel. Dar administraţia preşedintelui Joe Biden a declarat în mod repetat că nu va trimite trupe americane, notează DPA.

La fel ca ISIS, Hamas nu are altceva de oferit decât fanatism, intoleranţă şi moarte„, a mai spus Austin.

Întrebat dacă SUA ştiau ceva înainte de comiterea atacurilor de către Hamas, Austin a declarat: „Ceea ce pot să vă spun este că dacă am fi ştiut sau dacă ştiam de vreun atac în pregătire împotriva unui aliat am fi informat în mod cert acel aliat„.

Israelul a lansat cel mai puternic bombardament din istoria sa asupra Fâşiei Gaza după ce Hamas a efectuat un atac transfrontalier fără precedent în sudul Israelului la 7 octombrie, ce a şocat prin cruzimea sa.

Răspunsul Israelului, care a implicat deja aruncarea a mii de bombe asupra Fâşiei Gaza, se aşteaptă să se intensifice în timp ce pregăteşte un posibil atac terestru asupra fâşiei de coastă înguste şi dens populată. Israelul a declarat că va zdrobi Hamas, mişcarea islamistă palestiniană care conduce Fâşia Gaza.

Austin a atenţionat că este timpul pentru „rezolvare„, şi nu pentru „răzbunare„.

Secretarul american al Apărării a afirmat că SUA intenţionează să fie alături de Israel în războiul său împotriva Hamas, continuând în acelaşi timp să sprijine Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse, conform media citate.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare