Salarii aproape dublate! Se întâmplă începând cu 1 iunie

Salarii aproape dublate! Se întâmplă începând cu 1 iunie. În Republica Moldova, salariile miniștrilor ar urma să fie majorate de la 26.000 de lei moldovenești la 50.000 de lei moldovenești. 

Miercuri, Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificări la legea bugetului de stat pentru anul curent care prevăd majorarea lefurilor mai multor funcționari guvernamentali, din 1 iunie, scrie jurnaltv.md.

Urmează ca și alte categorii de bugetari să se bucure de majorări salariale, a asigurat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Potrivit proiectului Ministerului Finanțelor, salariile demnitarilor vor fi calculate, începând cu 1 iunie, în baza unei valori de referință de 3.000 de lei față de 1.900 de lei cât este în prezent. Excepție fac prim-viceprim-miniștrii, viceprim-miniștrii, miniștrii, agentul guvernamental și secretarul general al Guvernului care vor fi remunerați în baza unei valori de referință de 3.600 de lei. De asemenea, rectificarea bugetară presupune și creșterea salarială pentru unele categorii de bugetari din administrația publică centrală. Statul va cheltui pentru aceste majorări aproape 90 de milioane de lei.

Aceasta este prima etapă de creștere a salariilor în sectorul public. Asta se va referi la toți. Sarcina tehnică a doamnei ministru Sirețeanu este să identifice resurse”, a explicat prim-ministrul Republicii Moldova.

Proiectul Ministerului Finanțelor prevede și rectificarea bugetului de stat, fiind necesară ajustarea resurselor financiare și cheltuielilor proiectelor finanțate din surse externe, ca urmare a creditelor nerambursabile obținute de Republica Moldova.

Modificările au fost finanțate în mare parte din granturi externe care au fost acordate pentru suport bugetar în mărime de 94 de milioane de dolari. Atât veniturile, cât și cheltuielile la buget, se majorează cu 1,4 miliarde de lei. Respectiv, veniturile bugetului de stat cresc cu 2,2%, iar cheltuielile – cu 1,7%”, a spus Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor.

Hotărârea de Guvern va intra în vigoare după ce va fi examinată și aprobată de Parlament

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare