sursa foto:  romaniajournal.ro

Salarii mai mari cu până la 20% mai mari! Cine sunt norocoșii

Salarii mai mari cu până la 20% mai mari pentru mii de români! Măririle salariale nu vor fi acordate de toate companiile, doar 6 din 10 angajatori declarând că vor creşte veniturile angajaţilor, după ce anul trecut au adoptat măsura aproape trei sferturi dintre companii.

Salariile din mediul privat vor crește cu până la 20% în lunile următoare. Pe lista domeniilor se află, printre altele, băncile, telecomunicațiile, resursele umane sau agricultura, potrivit unui sondaj recent al unei platforme online de recrutare.

Cât despre nivelul creșterilor, vor diferi de la o firmă la alta.

În timp ce 25% dintre angajatori anunță cel mult 5%, peste o treime au programate măriri cuprinse între 5 și 10%, arată sondajul eJobs, potrivit Euronews.

Sunt și companii, una din cinci, care vor să crească veniturile cu până la 20%, iar aproximativ una din 10 vor avea grijă să acopere creșterea prețurilor.

În prezent, inflația a ajuns la 15,5% și potrivit prognozei Băncii Naționale, este de așteptat să se reducă treptat până la 7%, la finele anului. Trebuie spus că 21% dintre patroni exclud majorările: le este teamă că situația se va înrăutăți în economie.

Sondajul platformei online de recrutare a fost realizat în luna februarie, pe un eșantion de 130 de companii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare