sursa foto:  cugetliber.ro

Scandal! Jandarmeria, acuzată că se laudă cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont!

E scandal între autoritățile Statului Român! Jandarmeria Vrancea este acuzată că se laudă cu acțiunea de salvare efectuată de Salvamont Vrancea.

Într-o postare pe Facebook, făcută la 19 iunie, Jandarmeria Vrancea și-a atribuit salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. Acțiunea de salvare s-a efectuat pe raza comunei Nereju.

În replică, la 21 iunie, Salvamont Vrancea a reacționat și i-a acuzat pe jandarmi că s-au lăudat cu acțiunea de salvare efectuată de salvamontiști. Mai mult, salvamontiștii consideră jenantă atitudinea jandarmilor, pe care îi numesc „eroi la privit”.

Postarea făcută de Jandarmeria Vrancea:

Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala.

După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”.

Reacția Salvamont România:

Postare jenanta a jandarmeriei Vrancea, care se lauda cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont, fără sa nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitura , le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliana. Dar, asa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenanta atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit !
Și puteați sa ne aduceți și mulțumiri ca v-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apa, dar, dacă nu eram noi sa o recuperam nu mai aveați cu ce imagini sa va lăudați abilitățile de cameramani”.

Ulterior, Jandarmeria Vrancea a venit cu o completare la mesajul inițial:

Informațiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acțiune, însă apreciem contribuția echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare”.

Vezi și Un nou scandal în Poliția Română! În mandatul lui Lucian Bode, polițiștii sunt folosiți pe post de hamali

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare