sursa foto:  digi24.ro

Scandal uriaș în USR-PLUS! Acuzații la alegerile unde se bat Dacian Cioloș, Dan Barna și Irineu Darău

Irineu Darău, omul susținut de Allen Coliban, primarul Brașovului, în cursa internă din USR-PLUS, lansează acuzații grave la adresa lui Dan Barna și Dacian Cioloș.

Darău cerere suspendarea procesului de vot din USR-PLUS și reluarea lui de-abia după ce se asigură integritatea registrului electoral.

Nu acuz vreo intenție de fraudă, dar – dacă se va continua astfel – starea actuală a registrului electoral va duce indubitabil la un rezultat fraudulos”, spune Darău.

„Tocmai am trimis o solicitare oficială către Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală să suspende procesul de vot și înaintea reluării lui să asigure integritatea registrului electoral. Problemele legate de oameni care nu au dreptul să voteze și totuși primesc link de vot sunt sistemice și apar peste tot. Am primit numeroase sesizări și date statistice, iar din păcate nu există altă soluție decât oprirea acestui proces și reluarea lui „pe curat”. Dacian Cioloş și Dan Barna, vă rog din suflet să recunoaștem o greșeală și să luați decizia înțeleaptă fără întârziere. Sunteți și candidați și co-președinți, deci trebuie să puteți garanta integritatea și echitatea procesului de votare.
Aveți în poze mai multe solicitări și acțiuni concrete deja făcute intern, din 1 septembrie până acum. Nu am primit răspuns la niciuna. Din păcate, pare că doar presiunea publică funcționează și regret că am ajuns aici. Însă e momentul asumării responsabilității și luării deciziilor corecte.
Nu acuz vreo intenție de fraudă, dar – dacă se va continua astfel – starea actuală a registrului electoral va duce indubitabil la un rezultat fraudulos. Subliniez că voi apela la toate căile statutare și legale pentru a clarifica această situație și a face dreptate. Orice vot exprimat în ciuda inexistenței dreptului la vot poate duce la compromiterea și lipsa de legitimitate a întregului proces.
Tot azi am solicitat un audit relevant al sistemului de vot, al registrului electoral și al întregului proces de votare. De asemenea, am cerut să existe și observatori, ceea ce azi nu este posibil.
Dincolo de multele cazuri individuale primite sau de problemele sistemice de la Tulcea, las aici date statistice care compromit indubitabil procesul de vot. Numărul celor care apăreau suspendați în baza de date, dar acum primesc drept de vot este absolut îngrijorător și viciază tot procesul: 822, cu top județe (având în vedere procentul celor suspendați care acum sunt înregistrați drept de vot):
100% Dolj
100% Tulcea
91% Vrancea
86% Gorj
80% Buzau
79% Bistrita-Nasaud
Și câteva detalii tehnice:
– În SimplyVoting nu se pot retrage buletine din urna virtuală în cazul constatării lipsei dreptului de a vota, așadar procesul este viciat și situația nu poate fi rezolvată altfel decât prin suspendarea întregului proces de votare
– Conform Art. 55 din Statut, durata votului nu este stabilită la 7 zile => există posibilitatea să fie oprit totul și bazele de date să fie corectate, iar apoi să se reia votul cu perioade ceva mai scurte pentru fiecare tur
– Din nou subliniez că un vot de o asemenea importanță fără autentificare prin două metode (mail+SMS) înseamnă o lipsă de securitate și de respect față de democrație.”, spune Darău.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare