sursa foto:  Vodafone

Schimbare majoră la Vodafone România pentru acești clienți. Prețul abonamentelor operatorului se majorează

Vodafone, cea mai mare companie de telecomunicații din Europa și Africa, scumpește abonamentele clienților business pentru internet, telefonie mobilă și fixă din cauza inflației.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații, convergență și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente. Compania de telecomunicații va scumpi în următoarea perioadă prețul abonamentelor la telefonia mobilă, fixă și de internet pentru persoane juridice cu 8% pentru serviciile activate sau pentru care contractele au fost reînnoite după data de 15 iunie 2023. Măsura a fost luată pentru a susține nivelul inflației și se încadrează în clauza introdusă anul trecut, prin care compania își rezerva dreptul să coreleze tarifele cu nivelul inflației.

Vodafone i-a informat pe clienți că prețul lunar al abonamentului va crește. În notificarea pe care unii dintre abonați au primit-o în luna ianuarie, se plânge că ultimul an a fost un an greu resimțit în multe industrii și îi informează pe clienți că urmează să indexeze prețul serviciilor mobile de voce și date și al serviciilor de telefonie fix și internet activate sau pentru care a fost reînnoit contractul după data de 15 iunie 2023 cu un procent mai mic față de cel publicat de către Eurostat, respectiv 8%.

Citește și: Digi RCS RDS i-a „pârât” pe Vodafone și Orange la CNA. Întorsătura comică din ședința pentru postul Digi 24

Notificarea transmisă de Vodafone utilizatorilor

Vodafone spune că analizele Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, asupra indicelui prețurilor de consum pentru anul 2023 comparativ cu anul 2022, indică o rată medie de modificare a prețurilor de consum pentru România de 9,7%, așa cum rezultă din rapoartele publicate de către Eurostat, dar și de către Institutul Național de Statistică în Comunicatul din data de 12 ianuarie 2024, în ușoară scădere față de anul anterior.

„Reamintim că implementarea indexării valori tarifelor servicilor noastre cu indicele armonizat al prețurilor de consum comunicată prin prezenta înștiințare este efectuat în conformitate cu prevederile articolului 7.2 din Clauze Contractuale Principale privind furnizarea serviciilor care stipulează:

Având în vedere anumite fluctuații ale prețurilor bunurilor și serviciilor pe piață de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabiliri acestuia, părțile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone sã poata fi indexate, cu o frecvență anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face in funcție de indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflatiei, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 15% pe an. Partile convin ca indexarea anuala a tarifelor în raport cu rata inflației nu reprezintă o modificare unilateral a pretului contractului, posibilitatea de indexare și mecanismul acesteia fiind agreate de parti încă de la încheierea contractului. Clientul declara in mod expres că a citit, înțeles și acceptat prezenta clauza”, a transmis Vodafone

Vezi și: După ce a achiziționat Telekom, milionarul român este pregătit să preia și Vodafone: Absolut nimeni nu ar trebui să-şi facă griji dacă Vodafone va pleca din România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare