ing bank

sursa foto:  observator.tv

Schimbare radicală pe piața bancară! ING începe să aplice dobânzi negative pentru depozitele mai mari de 100.000 de euro

Schimbare radicală pe piața bancară! Clienţii din Olanda ai ING Bank vor începe să plătească dobânzi de 0,5%, dacă au peste 100.000 de euro în cont. Până acum, dobânda negativă se aplica doar peste pragul de 250.000 de euro, conform NL Times.

Pe de altă parte, reprezentanții băncii olandeze din România au precizat că, deocamdată, sunt vizați doar clienții din „Țara Lalelelor”.

Dobânzile negative se vor aplica atât pentru toţi clienţii care au peste 100.000 de euro în cont, inclusiv pentru clientii business.

Reprezentanţii ING România au transmis pentru ZF că este vorba doar despre clienţii din Olanda, în timp ce pentru clienţii din România nu se aplică dobânzi negative nici pentru conturile în euro, nici pentru cele în lei. Din contră, banca plăteşte dobânzi la depozite în piaţa locală: 0,01% la depozitele în euro şi 1,2% la depozitele în lei – aplicabil depozitelor cu scadenţa la un an, scrie zf.ro.

Conform NL Times, ING a subliniat că dobânda se aplică per cont, nu per client, ceea ce înseamnă că împărţirea banilor între mai multe conturi ar reprezenta o portiţă prin care clientul poate evita dobânda negativă.

Pe de altă parte, costurile lunare pentru a menţine mai multe conturi ar putea ajunge destul de ridicate.

Cei care au în cont sub 100.000 de euro vor primi în continuare o dobândă de 0,01, conform ING.

Potrivit băncii, 97,8% dintre clienţi nu vor fi nevoiţi să plătească pentru a economisi.

Olandezii de la ING au explicat că acest context în care dobânzile se menţin la un nivel scăzut, iar Banca Centrală Europeană aplică o politica de dobândă negativă, forţează banca să facă aceste mutari. Spre exemplu, ING trebuie să plătească o dobândă de 0,5% pentru a depozita bani la BCE.

Pentru a înţelege peisajul bancar din Olanda, Rabobank şi De Volksbank aplica dobânzi negative abia de la 250.000 de euro, în timp ce pragul este la 500.000 de euro la ABN Amro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare