sursa foto:  Facebook

Schimbarea bătăușului Horia Constantinescu într-un șef de serviciu intransigent. Detaliile uitate din viața președintelui ANPC

Actualul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a avut un trecut plin de zgomot înainte de a se pune pe rândul firesc al vieții.

Horia Constantinescu s-a născut la data de 19 septembrie 1974, fiind un copil rebel un bătăuș cu accese de furie în fața nedreptăților și a umilințelor. Probabil acest lucru a venit și din cauza faptului că părinții au divorțat de când era mic de ani. Era în clasa a IV-a când a avut prima dată nota scăzută la purtare, iar în clasa a XI-a, a fost lăsat repetent la purtare. După Revoluție a început să facă primii bani din bișniță și camătă, promițând mamei lui că nu vor mai fi săraci niciodată. S-a ținut de cuvânt. Astăzi este milionar în euro și împarte businessuri și bani tuturor celor care l-au ajutat sau i-au fost alături. Nu mai știe câte afaceri are, dar știe că își iubește enorm copiii. Și le iubește și pe femeile care i-au fost alături de-a lungul anilor.

Președintele ANPC nu se ferește să vorbească de amante, iubite și despre relațiile care s-au suprapus. Vorbește cu patos despre cea mai importantă femeie din viața lui, iubita lui din clasa a VII-a și până în 2007, când i s-a născut primul copil, dintr-o relație cu o altă femeie. Când era puști, le cucerea cu citate din Jean Paul Sartre, dar nu le ascundea niciodată că el este un mare iubitor de femei și că ele sunt mai multe.

Vezi și: Femeia care l-a lăsat fără o parte din avere pe Horia Constantinescu, șeful ANPC. Ce a pierdut directorul la divorț

Șeful ANPC nu a fost ajutat de faptul că bunicul a fost lider comunist

Horia spune că nu l-a ajutat cu nimic faptul că bunicul patern a fost un lider comunist consacrat, unul dintre cei care au instaurat regimul comunist în România. Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist, era președintele Marii Adunări Naționale când a murit, cu două luni înainte să se nască nepotul său, Horia. Miron Constantinescu este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov a denunțat staliniștii. N-a reușit și a fost acuzat de fracționism.

Liderului ANPC i se citește în ochi regretul că nu l-a cunoscut și spune că bunicul său a avut de suferit din cauză că a scris istoria reală a românilor și nu așa cum și-ar fi dorit-o comuniștii. Familia lui Horia Constantinescu a trăit corvoada unor tragedii înlănțuite după ce trei dintre copiii lui Miron Constantinescu au murit în condiții suspecte, iar fiica acestuia, diagnosticată cu schizofrenie, și-a ucis mama, după care a fost internată la ospiciu. Singurul copil rămas în viață este tatăl lui Horia Constantinescu care poartă și astăzi povara acestor episoade. Unii dintre istorici susțin că familia lui Miron Constantinescu ar fi fost, de fapt, ucisă de Securitate. Horia Constantinescu este de aceeași părere.

Horia a fost liderul FSN al elevilor si studenților

Șeful ANPC s-a răzvrătit în 1989 și a cerut democrație. A fost lider al FSN, peste elevi și studenți. Susține că nu s-a ridicat împotriva unei ideologii, ci împotriva dictaturii. A fost în stradă și în 13-15 iunie 1990, când a pierdut colegi și prieteni. Nu-l consideră vinovat doar pe Iliescu. Este nașul de cununie al lui Andrei Năstase căruia i-a transferat responsabilitatea spirituală asupra familiei sale, pentru momentul în care nu va mai fi. Se înveselește când vorbește despre Andrei Năstase, pe care îl descrie ca pe un frate mai mic.

Cu o mamă în vârstă, o soră filosof și un tată dificil, cu doi copii din două relații diferite și cu mulți prieteni, Horia Constantinescu și-a împărțit deja averea, prin acțiuni la purtător, pentru ca ai lui să nu se certe după ce el nu va mai fi, arată info-sud-est.ro

Citește și: Horia Constantinescu dă cărțile pe față la doi ani de mandat în fruntea ANPC: Doi ani de atacuri murdare la adresa mea, de adevărate războaie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare