sursa foto:  gazetaoltului.ro

Schimbări începând cu anul 2024- Comisioanele vor fi majorate pentru unele transferuri

Schimbări începând cu anul 2024. Una dintre cele mai populare aplicații de transfer bani din România a anunțat că face modificări la mai multe comisioane, cea mai importantă vizând introducerea unui comision minim pentru orice transfer de pe un card Revolut spre un card de la o altă bancă.

Astfel, din 2024, se va percepe o taxă mai mare pentru astfel de operațiuni.

Revolut percepe, în prezent, un comision variabil de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un alt card. Ca exemplu, dacă trimiți 1.000 euro de pe un card Revolut spre un altul, vei plăti suma de 1.007 euro.

Începând cu data de 8 ianuarie 2024, clienții aplicației vor fi taxați cu minim 0,2 euro pentru transferurile spre alte carduri din conturile Revolut. Este vorba despre un comision plătit atunci când clienții trimit bani din contul Revolut către un card bancar de la o alta instituție bancară (card de debit).

„De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au declarat reprezentanții băncii.

De asemenea, compania globală subliniază că modificările nu vor afecta transferurile către alte carduri/conturi Revolut, alimentările cardului Revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

„Compania noastră își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților, urmărind să rămână relevantă pentru aceștia fie prin introducerea de noi funcții și beneficii, fie prin eliminarea celor mai puțin utilizate. De asemenea, ne optimizăm constant costurile, vrând să ne menținem competitivi pe fiecare piață unde activăm. Este și cazul acestei informări către clienți. Vom crește sensibil comisioanele pentru acest tip de transfer către carduri non-Revolut, alte comisioane au fost ușor reduse. Chiar dacă nu sunt modificări semnificative, ținând cont de comportamentul clienților noștri și tipul de utilizări întâlnite frecvent printre utilizatorii Revolut, întotdeauna îi informăm din timp. Mai mult, orice comision este transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției și clientul poate decide, informat fiind, dacă efectuează acel transfer printr-o metodă sau alta care poate fi mai avantajoasă”, a mai transmis compania.

Revolut a precizat că modificările vor viza clienții din țările SEPA, respectiv: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein. În plus, aceleași comisioane se vor aplica și pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Începând cu 8 ianuarie 2024, compania a transmis că va scădea comisionul pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut de la 2,3% la 1% pentru 16 state din afara SEPA. Astfel, o persoană care trimite 1.000 euro către carduri care nu sunt ale acestei bănci din aceste state va plăti 1.010 euro în loc de 1.023 euro. Țările care vor fi vizate de modificare sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Cu toate acestea, banca va modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. Momentan, percepe 0,50 dolari, dar începând cu 8 ianuarie 2024 va fi perceput 1 euro (sau echivalentul în moneda în care se face transferul).

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare