sursa foto:  realitatea.net

Se apasă butonul de panică! Un specialist avertizează: Va crește numărul cazurilor de coronavirus!

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, trage un puternic semnal de alarmă.

Rafila anticipează că va crește numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România.

Totodată, specialistul a dat ca exemplu Lombardia, unde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă a fost ocupată 99% în doar două săptămâni.

Va crește numărul cazurilor de îmbolnăvire în România, pe de o parte datorită faptului că vor mai ajunge cetățenii din Italia. Unii dintre ei vor fi diagnosticați pozitiv, cu siguranță. Pe de altă parte, având în vedere că avem câteva cazuri la care încă nu cunoaștem toți contactii, nu este exclus ca unii dintre contactii acestor persoane deja infectate să facă boala.

Capacitatea secțiilor de Terapie intensivă din Lombardia a fost ocupată 99% în două săptămâni. Și la noi ar putea să evolueze boala cu un număr foarte mare de cazuri, într-un timp scurt. Acest scenariu nu e imposibil. Țări cu sisteme de sănătate puternice, cum ar fi Franța, înregistrează peste o mie de cazuri într-o perioadă scurtă. Sunt măsuri pe care încercăm să le luăm la recomandarea OMS”, a declarat Alexandru Rafila, conform realitatea.net.

Până la această oră, în România, au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus. Din cele 15, 5 persoane s-au vindecat deja.

Vezi și

Scandal de spionaj fără precedent! Convorbirile unor nume grele din sistem ar fi putut fi monitorizate

Semnal de alarmă în toiul nopții pentru Marcel Vela: ‘Nu repetați greșeala!’

EXCLUSIV Ludovic Orban scoate la mezat activitățile sanitar-veterinare publice! Schimbarea legislativă pregătită de Guvernul PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare