sursa foto:  Pexels

Se dau al 13-lea și al 14-lea salariu angajaților din România. Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a primi banii

Bani în plus la salariu! De Paște și de Crăciun, angajații care s-au născut în România, dar au plecat să lucreze peste hotare, primesc bani în plus cât pentru o lună de muncă. Două țări din Uniunea Europeană au stabilit prin lege reglementarea. 

În România, angajații primesc, de fel, prime în perioada sărbătorilor de Paște și de Crăciun. Sunt și situații în care multe firme nu dau măcar un cozonac sau o sticlă de apă, pe care mulți muncitori le cunosc foarte bine.

Cei care lucrează la stat au bonusuri și cu alte ocazii, cum ar fi: 1 martie, 8 martie, 1 iulie, zilele lor de naște, Revelion și alte cele. Totuși, sunt și firme care chiar dau al 13-lea salariu, câteodată și pe cel de-al 14-lea, dar nu este o regulă în spațiul nostru, ci o raritate!

CITEȘTE ȘI: Angajații au dreptul la un important spor la salariu! Există, însă, anumite condiții în care puteți beneficia de el

Țările în care chiar primești al 13-lea și al 14-lea salariu

Românii care lucrează în Austria au dreptul de a primi cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu. Sumele sunt, de fapt, un fel de prime de Paște și de Crăciun, care au valoarea unor salarii standard. Bani ajung la angajați înainte de sărbători, pentru a fi siguri că se pot bucura și îți pot face liniștiți cumpărăturile.

În funcție de fiecare domeniu în parte, se poate ajunge la sume chiar și mai mari decât banii care li s-ar cuveni lunar. Cei care au multe ore suplimentare, pun suflet în munca lor și sunt mereu prezenți au, desigur, prime și mai mari. De fel, acest „salariu” suplimentar ajunge în luna noiembrie/decembrie, respectiv înainte de Paște cu câteva săptămâni.

Nu doar în Austria, ci și în Italia există această practică. Practica este cunoscută sub numele de  „quattordicesima” sau al 14-lea salariu. Bonusul este acordat nu doar angajaților, ci și pensionarilor, în funcție de limite de venit stabilite de stat. Mulți români care trăiesc, de ani buni, printre italieni, știu deja practica.

Pentru a vedea dacă puteți sau nu beneficia de al 13-lea și chiar al 14-lea salariu, cel mai bine este să vă verificați contractul de muncă. Un alt mod eficient este să întrebați încă de la interviul de angajare despre sistemele de bonusare, pentru a nu avea surprize neplăcute sau dezamăgiri.

CITEȘTE ȘI: Salariu de 30.000 de euro! Experiența nu este necesară- Ce posturi sunt disponibile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare