sursa foto:  cars.ro

Începând de mâine va fi interzis- Se dau amenzi de mii de lei

Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect care vizează interzicerea comerțului neautorizat. Concret, este vorba despre comerțul ambulant, indiferent dacă este vorba despre produse alimentare sau nu.

Asfel că, poliţiştii locali vor putea confisca bunurile comercializate ilicit de către vânzătorii ambulanţi neautorizaţi pe drumurile publice ale Municipiului Bucureşti

Proiectul iniţiat de către consilierul municipal USR Nicorel Nicorescu modifică şi completează hotărârea Consiliului General al Capitalei nr 118 din 21 iulie 2004, scrie Agerpres.

Conform proiectului, se interzice pe drumurile publice ale Municipiului Bucureşti orice tip de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare în sediu fix şi ambulant, arată sursa citată.

Nerespectarea acestor prevederi se va sancţiona cu amenzi de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 3.000 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele juridice. Totodată, bunurile care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea contravenţiilor se confiscă. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se va face de către primarul general al Capitalei, primarii sectoarelor, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, din cadrul poliţiilor locale de sector şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit referatului de aprobare, în activitatea zilnică, poliţiştii locali se confruntă „frecvent cu fenomenul vânzătorilor ambulanţi, mai ales în principalele intersecţii, care oferă spre comercializare diverse bunuri, fără a respecta procedura de autorizare” prevăzută de lege.

„Apreciem că măsura confiscării bunurilor comercializate în mod ilicit de către vânzătorii ambulanţi neautorizaţi are un efect preventiv superior simplei aplicări a unei amenzi contravenţionale, de cele mai multe ori neplătită de către persoana sancţionată, cu atât mai mult cu cât multe dintre bunurile oferite spre vânzare în mod neautorizat pot pune în pericol sănătatea populaţiei: alimente ambalate, produse”, prevede documentul.

În raportul de specialitate se menţionează că prin HCGMB 118/2004 sunt permise numai comercializarea ziarelor, revistelor, florilor, abonamentelor şi cartelelor de orice tip, care se va desfăşura în structuri de vânzare cu sediu fix, amplasate cu respectarea planurilor de urbanism şi cu acordul PMB.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare