sursa foto:  Profimedia

Se mai închide o rută de intrare în țările UE a migranților din Orientul Mijlociu! Guvernul Polonez a finalizat construcția unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul

Premierul polonez Mateusz Morawiecki, a anunțat că Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor.

Polonia are o graniţă de 418 km cu Belarusul, dar cu excepţia porţiunii protejate de gard traseul trece mai ales prin lacuri şi râuri.

Anul trecut, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă; au existat acuzaţii că ei au fost invitaţi şi transportaţi la frontieră de autorităţile de la Minsk. Frontiera de est a Poloniei este şi a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacţie a Belarusului la sancţiunile impuse de la Bruxelles, transmite dpa.

Mulţi din cei care încercau să intre în Polonia sosiseră din zone de război, ceea ce a pus guvernul de la Varşovia în situaţia dificilă de a returna refugiaţi care încercau să scape cu viaţă sau a accepta intrarea în ţară a unui flux necontrolat de migranţi.

Situaţia a atins apogeul tensiunilor în vara şi toamna lui 2021 şi s-a relaxat în iarnă. Acum, când vremea se încălzeşte din nou, autorităţile poloneze semnalează că numărul de migranţi este din nou în creştere.

Forţele poloneze au instalat un gard improvizat la frontieră în august anul trecut, iar în ianuarie au început înlocuirea lui cu o construcţie metalică definitivă, cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi, înaltă de 5,5 metri. Costul prevăzut în buget este de 366 de milioane de euro, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare