sursa foto:  realitatea.net

Se pregătește ‘decisiva’ pentru Vladimir Putin! SUA, Marea Britanie și UE au bătut palma

Marea Britanie, Uniunea Europeană şi SUA și-au unit forțele pentru a sprijini eforturile Procuraturii Generale a Ucrainei de documentare a crimelor de război. Anunțul a fost făcut de Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, scrie news.ro

 

 

 

Noul mecanism, numit Grupul consultativ privind crimele de atrocitate (Atrocity Crimes Advisory Group-ACA), va ”oferi consiliere strategică şi asistenţă operaţională unităţilor privind crimele de război ale Procuraturii Generale a Ucrainei, autoritatea legal constituită responsabilă de urmărirea penală a crimelor de război şi a altor atrocităţi din Ucraina”, a declarat Antony Blinken.

El a subliniat că, deşi Statele Unite şi partenerii săi ”susţin o serie de eforturi internaţionale în vederea tragerii la răspundere în contextul atrocităţilor”, Procuratura Generală ucraineană este cea care va juca un rol ”crucial” şi se va asigura că ”responsabilii de crime de război şi alte atrocităţi sunt traşi la răspundere”.

Oficial american a adăugat că ”ACA va menţine legătura cu Departamentul de Justiţie în timp urmăreşte vinovaţii în instanţele din SUA”.

Pe lângă eficientizarea eforturilor, ACA va aloca fonduri extinse echipei de procurori internaţionali şi altor experţi în crime de război care sunt desfăşuraţi în regiune la momentul actual, a mai spus Blinken, conform news.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare