sursa foto:  omv.ro

Se vinde OMV! Comisia Europeană a aprobat tranzacția cu o condiție! Țara în care gigantul austriac ar urma să fie înghițit de concurență

Propusa achiziționare de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia a fost aprobată de Comisia Europeană, în conformitate cu Regulamentul UE privind concentrările economice.

Aprobarea este condiţionată de vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell, informează Agerpres.

MOL şi OMV Slovenia sunt al treilea şi, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia

Decizia de miercuri vine după ce Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie aprofundată a propusei achiziţionări a OMV Slovenia de către MOL.

MOL şi OMV Slovenia sunt al treilea şi, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia, lider fiind grupul Petrol.

În urma investigaţiei, Executivul comunitar şi-a exprimat îngrijorarea că tranzacţia, aşa cum a fost iniţial notificată, va afecta concurenţa pe segmentul livrărilor de benzină şi motorină către persoanele individual din Slovenia.

Pentru a rezolva temerile legate de concurenţă ale CE, MOL a fost de acord cu vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell. Acesta operează în prezent o reţea de nouă benzinării în Slovenia, din care opt sunt pentru camioane.

Aceste angajamente răspund deplin temerilor CE legate de concurenţă, prin urmare Executivul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacţia, modificată în urma angajamentelor, nu va mai ridica probleme de concurenţă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare