sursa foto:  Facebook.com

Secretar de stat în Ministerul Educației: ‘Rugăm cadrele didactice să revină la școală. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, în această săptămână vom fi nevoiți să luăm o decizie’

Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a vorbit despre actuala situație din învățământ, în contextul grevei profesorilor care durează deja de trei săptâmâni.

 

Florin Lixandru a lansat un apel către ”cadrele didactice să revină la școală”. ” În această săptămână vom fi nevoiți să luăm o decizie pentru eventuale scenarii cu privire la modificarea calendarelor examenelor”.

 

Profesorii care nu au fost în grevă sigur vor reveni la catedră, iar din informațiile pe care le avem, o parte din profesori vor renunța la acest demers. Chiar dacă a fost mini-vacanță, noi la nivelul Ministerului Educației am ținut legătura cu colegii noștri din teritoriu, cu inspectorii școlari generali, iar astăzi am avut o conferință cu dumnealor, iar din informațiile primite până în acest moment, o parte dintre colegi ar renunța la grevă, dar acest lucru nu-l putem afirma cert pentru că astăzi fiind o zi liberă, revenirea la cursuri presupune o informare din partea salariatului către angajat, fiind o zi liberă nu s-au putut înregistra astfel de precizări. Dar mâine vom avea o situație certă cu privire la gradul de participare la această grevă.”, a declarat Florin Lixandru.

Pentru a rămâne timp pentru eventualele recuperări, este important să se revină cât mai repede în clase și pe această cale rugăm cadrele didactice să revină la școală, iar elevii să termine acest an școlar în condiții bune. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, în această săptămână vom fi nevoiți să luăm o decizie pentru eventuale scenarii cu privire la modificarea calendarelor privind organizarea examenelor naționale.”, a mai declarat Florin Lixandru, conform euronews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare