sursa foto:  impact.ro

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită primirea neîntârziată a României în spațiul Schengen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un apel pentru primirea neîntârziată a României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Potrivit Ursulei von der Leyen, atât România, cât și Bulgaria au dovedit că fac parte din spațiul Schengen.

Ca atare, șefa Comisiei Europene a transmis „să le primim în sfârșit, fără nicio întârziere”.

„Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere”, a îndemnat şefa Comisiei Europene, la capitolul privind migraţia din discursul său, conform Agerpres.

„Avem nevoie de o legislație nouă”

Ştim că migraţia necesită muncă constantă. Şi nicăieri asta nu este mai vital decât în lupta împotriva traficanţilor de oameni. Ei atrag cu minciunile lor oameni disperaţi şi îi pun pe rute mortale prin deşert sau pe bărci care nu sunt potrivite pentru mare”, a spus ea.

„Modul în care aceşti contrabandişti îşi desfăşoară activitatea este în continuă evoluţie. Legislaţia noastră are peste douăzeci de ani şi are nevoie de o actualizare urgentă. Aşadar, avem nevoie de o nouă legislaţie şi de o nouă structură de guvernare”, a precizat şefa CE.

De asemenea, ea a subliniat că este nevoie „de o aplicare mai puternică a legii, de urmărire penală şi de un rol mai proeminent pentru agenţiile noastre – Europol, Eurojust şi Frontex”.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare