sursa foto:  news.ro

Șefa de Cabinet a lui Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătății, face acum lobby la Bruxelles, pentru industria de medicamente

Alexandra Tamaș, fosta șefă de Cabinet a lui Vlad Voiculescu, în perioada în care acesta era ministru al Sănătății, va face acum lobby pentru industria medicamentelor, la Bruxelles. Trebuie precizat că ea l-a consiliat și pe Victor Costache, fost ministru PNL al Sănătății. Ulterior, Tamaș a sărit din barca PNL în cea a USR. 

Fosta șefă de Cabinet a lui Voiculescu a preluat funcția de director „afaceri publice“ a Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA).

Aceasta este principala organizație de lobby de la Bruxelles a marilor jucători din industria farmaceutică, notează Newsweek.ro.

Înainte de a lucra pentru Voiculescu, Alexandra Tamaș i-a consiliat pe liberalii Victor Costache și Nicolae Dragoș Garofil, actualul consilier onorific al ministrului Alexandru Rafila.

Din industria farma, la șefia Ministerului Sănătății

În 2021, jurnaliștii citați au dezvăluit că Alexandra Tamaș a lucrat pentru giganții farma Pfizer și GlaxoSmithKline (GSK).

La GSK avea grijă ca politicienii și guvernul să asigure un mediu de afaceri durabil pentru ca firma la care lucra să își atingă obiectivele în afaceri. Pentru Pfizer se ocupa de dezvoltarea și implementarea unor strategii care vizau conturarea politicii locale de sănătate și produsele farmaceutice. Mai exact se ocupa de cartografierea și segmentarea părților interesate, analiza mediului politic, economic și medical, elaborarea și livrarea mesajelor companiei Pfizer. A lucrat la Pfizer până în decembrie 2018.

În 2019, ea a fost instalată consilier personal al ministrului Sănătății, Victor Costache. După ce Costache a fost schimbat din funcție, Tamaș a ajuns consiliera personală a secretarului de stat Nicolae Dragoș Garofil, tot de la PNL.

În decembrie 2020, după ce Vlad Voiculescu, șeful USR București, a fost numit ministru al Sănătății, Alexandra Tamaș a devenit șefa sa de Cabinet.

Mai mult, Voiculescu a pus-o pe Tamaș la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

În primă fază, Tamaș a fost numită, la 20 ianuarie 2021, în Consiliul de Administrație al ANMDMR. După două luni, Vlad Voiculescu a emis un ordin prin care a decis să o numească în funcția de vicepreședinte. Agenția Națională a Medicamentului aprobă intrarea pe piață a medicamentelor, evaluează studiile cu privire la medicamente și reglementează legislația aferentă.

Vezi și Dubla măsură a șefului USR în cazul Nicolae Ciucă! Dacian Cioloș a uitat de fostul șef al Internelor din Guvernul său, Petre Tobă? (Opinie)

EXCLUSIV USR începe propaganda, sub paravan, pentru a-l executa pe Nicolae Ciucă din funcția de premier! Bani investiți în reclame pe Facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare