sursa foto:  bzi.ro

Șeful Poliției Călare, reținut pentru că ar fi violat o minoră! Copila este pasionată de cai

Șeful Serviciului de Poliție Călare Iași, Tiberiu Cebotaru, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de viol și agresiune sexuală.

Tiberiu Cebotaru ar fi violat o copilă de 11 ani, care e pasionată de cai. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru viol, agresiune sexuală și exercitarea unei profesii fără drept.

Tiberiu Cebotaru ar fi predat cursuri de echitație în Miroslava, contra cost. La acestea ar fi participat mai mulți minori, printre care și o adolescentă. Pe cea din urmă, polițistul local ar fi agresat-o sexual și violat-o. De această poveste au aflat colegii omului legii și au început o anchetă, scrie Bzi.ro.

Ce a transmis IPJ Iași:

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare pe raza comunei Miroslava. Un bărbat a fost condus la sediul poliției pentru audieri”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ce spun procurorii

„În data de 29 martie 2023 a fost înregistrată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, plângerea formulată de reprezentantul legal al unei persoane vătămate minore de gen feminin, din conţinutul căreia a reieşit posibilitatea săvârşirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comitierii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Cercetările au continuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar, la data de 25.04.2023, o persoană de gen masculin a dobândit calitatea de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunilor anterior menţionate, constând în esenţă în următoarele: în perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeaşi persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor. Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeaşi persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26.04.2023, pentru o durată de 24 de ore, cercetările continuând în vederea întregirii situaţiei de fapt şi stabilirii adevărului judiciar, pentru justa soluţionare a cauzei.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

Tiberiu Cebotaru a terminat Facultatea de Medicină Veterinară, dar lucrează de ceva vreme ca polițist local.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare