sursa foto:  stiripesurse.ro

Silviu Mănăstire dă foc condamnării lui Liviu Dragnea: ‘Același tip de acuzații sunt rezolvate cu batista pe țambal’

Jurnalistul Silviu Mănăstire aruncă-n aer condamnarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, care a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Mănăstire se amuză pe seama fostului șef PSD și spune că la Bruxelles, același tip de acuzații sunt rezolvate prin returnarea prejudiciului, cu batista pe țambal, fără dosare sau pușcărie.

„Nu pot sa nu rad de Dragnea care înfunda pușcăria pentru angajările fictive de la CJ Teleorman. La Bruxelles aceleași tip de acuzații sunt rezolvate prin returnarea prejudiciului, discret, cu batista pe țambal, fara dosare sau, Doamne fereste!, pușcărie. Protajata lui Macron a sifonat/ și a returnat 45 de mii de euro plătiți unor angajați fictivi pe cabinetul sau parlamentar”, scrie Mănăstire pe pagina „Dosar de Politician”.

Jurnalistul face referire la candidata Franţei la Comisia Europeană, Sylvie Goulard.

Vezi și EXCLUSIV Guvernul Dăncilă trebuie să facă o nouă mutare pentru a aplica Legea pensiilor! E obligatoriu

Aceasta a returnat suma de 45.000 de euro Parlamentului European în cadrul unei afaceri de presupuse angajări fictive, a declarat vineri o sursă din anturajul său pentru AFP, confirmând o informaţie a revistei franceze Le Point.

Sylvie Goulard a fost aleasă de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a ocupa postul Franţei în Comisia Europeană, care îşi va începe mandatul pe 1 noiembrie. Ea va trebui însă să treacă de audierea din Parlamentul European pentru a obţine acest post.

Vezi și Scenariu halucinant! De ce ar fi fost ‘executat’ Liviu Dragnea: ‘I-a fost fatal’

Desemnarea a provocat o oarecare împotrivire, din cauza presupusei sale implicări în această afacere de angajări fictive de asistenţi de eurodeputaţi ai partidului centrist francez Modem.

Eurodeputată a acestei formaţiuni între 2009 şi 2017, Sylvie Goulard a trebuit să renunţe şi la postul său de ministru al armatelor la o lună după numirea ei, în 2017, la fel ca şi centriştii François Bayrou şi Marielle de Sarnez.

„Ea a plătit Parlamentului European ceea ce instituţia estima că îi datora”, a adăugat vineri sursa din anturajul său.

Vezi și Vești pentru mii de români! Au apărut noi reguli referitoare la cariera funcționarilor publici

Această rambursare corespunde salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou şi „priveşte perioada de angajare a asistentului, între 1 iulie 2014 şi 28 februarie 2015”, precizează o sursă apropiată de ancheta judiciară franceză.

Sylvie Goulard îşi începea atunci cel de al doilea mandat (alegerile europene au avut loc la sfârşitul lui mai 2014), după o schimbare de circumscripţie. În timpul perioadei citate, „nu există nicio dovadă a muncii” lui Stephane Therou, a adăugat o altă sursă apropiată de dosar.

Potrivit anturajului lui Sylvie Goulard, Stephane Therou căuta un loc de muncă şi „acest lucru a durat mai mult decât era prevăzut”. „Ea a continuat să-l plătească în loc să-l concedieze pur şi simplu. Aceasta corespunde unei sume brute şi include concedii plătite şi indemnizaţii de final de contract”, a precizat sursa citată.

Pe 30 august, Parlamentul European a închis această afacere, fără a preciza cuantumul rambursării. „Există nereguli administrative minore observate, nesistematice şi neintenţionate. Rambursarea legată de această afacere a fost efectuată”, a declarat atunci o purtătoare de cuvânt pentru AFP.

Ancheta judiciară franceză legată de acest dosar continuă. Până în prezent, Sylvie Goulard nu a fost citată, notează France Presse.

Vezi și Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare