sursa foto:  psnews.ro

Silviu Mănăstire, despre Anca Dragu: ‘Va sta cu dinții înfipți în fotoliul de șef al Senatului cât se poate, pentru ca procedura de schimbare este una complexă’

Într-o postare pe pagina Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire este de părere că Anca Dragu, președintele Senatului, „va sta cu dinții înfipți în fotoliul de șef cât se poate”. „Așa sunt gândite funcțiile acestea, să sugi cât mai multe beneficii fiind greu de demis!”, mai spune jurnalistul Silviu Mănăstire. Totodată, acesta este de părere că USRPLUS se va întoarce în Guvern după „trei săptămâni de balet”, având în vedere că, potrivit informațiilor obținute de Silviu Mănăstire, Barna și Cioloș au declanșat deja negocierile de întoarcere în coaliția cu PNL mizând pe Emil BOC.

„Măcar madam Dragu este sinceră: nu pleacă, nu vrea sa plece și, în general, va sta cu dinții înfipți în fotoliul de șef al Senatului cât se poate, pentru ca procedura de schimbare este una complexă. Evident ca este! Așa sunt gândite funcțiile acestea, să sugi cât mai multe beneficii fiind greu de demis!

Astfel, putem constata că exista și pluseriști neipocriți, madam Dragu în speță, care admit că nu pot pleca de la ciolan. Oricum, pluseriștii execută încă trei săptămâni de balet și se întorc la guvern!
Ipocriți sunt însă Barna și Cioloș care deja au declanșat negocierile de întoarcere în coaliția cu PNL mizând pe Emil BOC. În weekend au avut loc întâlnirile de taină în sediul primăriei Cluj-Napoca. Ciolos a venit noaptea ca … pesediștii, Barna, mai pe zi”, scrie Silviu Mănăstire pe pagina Dosar de Politician, conform psnews.ro

 

Citește și:

Paradox. USR-PLUS a ieșit de la guvernare, dar șefa USR-PLUS a Senatului nu renunță la scaun

Calitatea de președinte al Senatului, de vicepreședinte, secretar sau chestor încetează, înainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calității de senator, potrivit art. 70 alin. (2) din Constituția României, republicată, a demisiei din funcție sau a revocării în condițiile prezentului regulament.

Articolul 30 din Regulamentul Senatului României prevede faptul că:

(1) Revocarea din funcție a președintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puțin una dintre următoarele împrejurări:

a) încalcă prevederile Constituției;

b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului ședințelor comune.

(2) Revocarea din funcția de președinte al Senatului poate fi propusă și de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

(3) Propunerea de revocare prevăzută la alin. (1) sau (2) se face în scris, sub semnătura inițiatorilor, o singură dată într-o sesiune.Respingeri de neconstituționalitate (1)

(4) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent, care analizează, în prima sa ședință, îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1) sau (2) și decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei ședințe de plen.

Propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorității senatorilor

Art. 31.

(1) Președintele Senatului căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce ședința Biroului permanent sau pe cea de plen în care se discută revocarea sa.

(2) La conducerea ședințelor prevăzute la alin. (1), președintele Senatului va fi înlocuit de unul dintre vicepreședinți, desemnat de Biroul permanent.

Art. 32. –

(1) Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorității senatorilor, funcția de președinte devine vacantă și, imediat, se organizează alegeri în conformitate cu prevederile art. 24.

(2) Pe perioada vacanței funcției de președinte al Senatului, atribuțiile acestuia vor fi îndeplinite de unul dintre vicepreședinți, desemnat de Biroul permanent.

(3) După alegerea unui nou președinte al Senatului se renegociază, dacă este cazul, de îndată, repartizarea celorlalte funcții din Biroul permanent, procedându-se potrivit dispozițiilor prezentului regulament, astfel încât noul Birou permanent să reflecte configurația politică rezultată din alegeri, conform psnews.ro

Cum arată configurația Senatului

PNL, alături de PSD și UDMR ar putea lejer impune un nou președinte al Senatului, cele 3 partide având împreună 97 de senatori, din totalul de 136 de senatori. Iată cum arată configurația Senatului:

PSD 47

PNL 41

USR 25

AUR 13

UDMR 9

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare