sursa foto:  bursa.ro

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE, îl pune la punct pe Dacian Cioloș: ‘Renunță tu la privilegii la Bruxelles și după aia să vii în România și să spui să renunțăm la pensiile speciale’

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al Serviciului de Informații Externe (SIE), i-a lansat un mesaj dur președintelui USR, Dacian Cioloș: ”dacă vor să aducă lumină în România, să înceapă de la Bruxelles. O să-i cred când o să iasă în plenul parlamentar la Comisie, la Bruxelles și o să ceară desființarea pensiilor speciale la Bruxelles”.

 

Pensii speciale vs. pensii militare. Cum se justifică confuzia dintre aceste două pensii? Pseudo-soluția la echilibrarea bugetul și a sistemului de pensii – Silviu Predoiu: ,,Subiectul acesta despre pensiile militare, cu apelativele gen nesimțite, nemeritate, nu cred că este de natură să sporească încrederea între armată, structuri de securitate și populației”

 „Aș pune într-o poză puțin mai mare și subiectul acesta. O dată, fără să intru în teoria conspirației, vorbeam despre războiul cognitiv care urmărește subminarea încrederii în societate care face mai vulnerabil un popor-țintă. Subiectul acesta despre pensiile militare, cu apelativele gen nesimțite, nemeritate, nu cred că este de natură să sporească încrederea între armată, structuri de securitate și populației. El este de ceva vreme circulat. Problema este de unde vine această solicitare, cine o încurajează.

Vedeți, dumneavoastră, Constituția prevede explicit dreptul la asociere sindicală a cetățenilor României și se precizează care este rolul asocierii sindicale. Rolul este reprezentat de apărarea intereselor sociale, economice și profesionale ale angajatului în raport cu angajatorul. Militarii nu au dreptul să-și exercite acest drept constituțional pentru că, ne spune statul, eu sunt sindicalistul vostru. Nu numai că nu poate să facă asta, dar el e cel care ne acuză, el dă tonul.”

Gen.(r) Silviu Predoiu, mesaj către Dacian Cioloș: „Renunță tu la privilegii la Bruxelles și după aia să vii în România și să spui să renunțăm la pensiile speciale” 

„Mai avem o problemă, că spuneați pensiile speciale… Aș vrea să transmit prin dvs. domnului Rareș Bogdan, domnului Cioloș, domnului Stolojan – care, toți, susțin desființarea pensiilor speciale – dacă vor să aducă lumină în România, să înceapă de la Bruxelles. O să-i cred când o să iasă în plenul parlamentar la Comisie, la Bruxelles și o să ceară desființarea pensiilor speciale la Bruxelles. Nu să renunțe la ale lor, că nu mă interesează un act individual, dar dacă vorbești de principii, promovează-le de acolo de unde contează! (…) Dar nu vii ca domnul Cioloș, după ce ai beneficiat un an de zile de plata salariului de comisar, că așa se dă după ce ieși – multe mii de euro – pentru că, domnule, așa e reglementarea. Renunță tu la privilegii acolo și după aia să vii în România și să spui să renunțăm la pensiile speciale.” 

Gen.(r) Silviu Predoiu: „Militarii au plătit contribuția, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii”

„Când ne întoarcem către militari, iarăși avem o problemă de contradicții majore de logică. Pe de-o parte ne spun, nu ați plătit contribuția, ceea ce este fals! Militarii au plătit contribuția, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii. Militarii au plătit contribuție prin instituție. Și se mai transmite ceva în neregulă. Se transmite mesajul: dacă luăm pensiile de la militari, o să avem să vi le plătim vouă. Nu este așa, sunt bugete diferite!”

Gen.(r) Silviu Predoiu, despre percepția cetățeanului asupra politicii: „Haideți să identificăm formele eficiente de implicare în politică”

„Politica îi afectează pe toți în aceeași măsură, nu are rabat la nota de plată pentru cei care spun pe mine nu mă interesează politica. Haideți să identificăm formele eficiente de implicare în politică, cea care ne ajută să ne facem viața mai sigură și mai frumoasă. Și merităm asta și putem! Dar trebuie să ne hotărâm noi cum să ne implicăm”, conform alephnews.ro.

Vezi și:

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Vladimir Putin pregătește toți pașii! El le-a promis rușilor o revenire la statutul Rusiei de putere imperială, nu comunistă, de putere și influență’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare