sursa foto:  substantial.ro

Simona Halep pierde toate facilitățile de care beneficia în România! Sportiva testată pozitiv la US Open a fost exclusă din lotul național

După ce a fost testată pozitiv cu roxadustat, la US Open, fiind suspendată provizoriu, Simona Halep mai primește o lovitură.

Jucătoarea de tenis a fost exclusă din lotul național și pierde toate facilitățile pe care le avea. Mai precis, jucătoarele din lotul național pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani, iar Simiona Halep a pierdut aceste beneficii.

Antrenorul federal Gabriel Moraru a explicat, pentru ProSport, cum se realizează selecția înaintea fiecărui sezon și motivele pentru care o sportivă poate fi exclusă din lot: „În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA.

Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare