sursa foto:  INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Situație alarmantă la Institutul Marius Nasta! Beatrice Mahler: ‘Avem o mare dificultate în a asigura asistența medicală pentru că nu avem locuri și sunt, practic, toate paturile ocupate’

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a precizat că numărul de pacienți care au nevoie de spitalizare este unul mare, însă locurile sunt limitate. „Avem o mare dificultate în a asigura asistența medicală pentru că nu avem locuri și sunt, practic, toate paturile ocupate”, a spus medicul la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu, marți, pe B1 TV.

Întrebată ce se întâmplă acolo, Beatrice Mahler a afirmat:

„Ce se întâmplă, cred, în multe spitale din România. Terapia Intensivă, de câteva săptămâni, este plină și astăzi am avut patru locuri pentru că am externat patru pacienți. Avem o mare dificultate în a asigura asistența medicală pentru că nu avem locuri și sunt, practic, toate paturile ocupate. E un număr mare de pacienți care au nevoie de spitalizare și, din păcate, locurile sunt limitate”.

„Avem teste rapide pentru toți pacienții care ajung în „Marius Nasta”, cu atât mai mult cu cât la noi se fac teste de spirometrie, de bronhoscopie, și testarea se face și la persoana vaccinată pentru că și ei pot să se infecteze și este normal să știm că suntem toți protejați în momentul în care mergem în laboratoarele institutului, și noi, și pacienții”, a menționat managerul instituției.

Beatrice Mahler a subliniat că situația este una „care nu poate să trezească decât îngrijorare”.

„Eu sunt extrem de îngrijorată pentru că în fiecare zi, de la o zi la alta, pot spune că presiunea și dificultatea cazurilor cresc. Practic, vin pacienți în spital doar cei care au cu adevărat nevoie de asistență medicală, necesarul de oxigen a crescut brusc, pacienții sunt cu forme severe”, a adăugat Beatrice Mahler.

România se confruntă cu „o explozie” de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar autoritățile precizau marți după-amiază că la nivel național erau libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În total, în România există 1.131 de paturi ATI pentru cazurile de COVID-19, 990 fiind ocupate, conform b1tv.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare