sursa foto:  europafm.ro

Situație asemănătoare cu cea de la ANPC! Șeful de la Apele Române, numit la propunerea PSD, condamnat definitiv pentru că a condus sub influența alcoolului!

În urmă cu o săptămână, Bugetul.ro a dezvăluit că Mircea Diacon, comisar-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Brașov, pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Luni, jurnaliștii de la PSNews au publicat un document potrivit căruia șeful Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Sorin Lucaci, a fost condamnat, în 2019, la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)”.

Conform sursei citate, Sorin Lucaci nu este membru de partid, dar a fost propus pentru această funcţie de PSD, prin Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor. Potrivit împărțirii agreate de cele 3 partide din coaliția de guvernare, numirea din fruntea Administrației Naționale „Apele Române” îi aparține PSD.

Lucaci a fost numit în funcția de director general al ANAR în septembrie 2022, după ce Gabriel Francis Stika, fostul șef, a fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat și i s-ar fi deschis un dosar penal.

Sursa foto: Psnews.ro

Vezi și EXCLUSIV Un șef din Protecția Consumatorilor, condamnat definitiv! Reacția lui Horia Constantinescu: ‘Nu am fost informat de această situație, până la acest moment. O să verific și vă mulțumesc pentru informație’

Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că șeful CJPC Covasna, Mircea Diacon, a fost condamnat definitiv pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”

Un șef din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, instituție aflată sub comanda lui Horia Constantinescu, a fost condamnat definitiv, la 12 ianuarie, pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, de către Curtea de Apel Brașov. Este vorba despre comisarul-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna, Mircea Diacon. Bugetul.ro l-a contactat pe președintele ANPC, Horia Constantinescu, marți, 17 ianuarie, pentru a afla ce măsuri a întreprins pentru demiterea lui Mircea Diacon. Horia Constantinescu a declarat, pentru Bugetul.ro, că nu știa de această speță până la discuția cu noi, dat fiind că nu a fost informat până azi de decizia magistraților brașoveni. „Cred că la nivelul Comisariatului Regional se știau aceste lucruri, trebuia procedat în consecință, o să verific și vă mulțumesc pentru informație!”, a spus Horia Constantinescu, pentru Bugetul.ro, am scris la 17 ianuarie 2023.

Bugetul.ro a încercat să-l contacteze și pe Mircea Diacon, însă acesta nu ne-a răspuns nici la apel, nici la SMS.

La 12 ianuarie 2023, Mircea Gheorghe Diacon a fost condamnat definitiv pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, după o decizie a Curții de Apel Brașov.

Anterior, Diacon fusese condamnat de către Judecătoria Sfântu Gheorghe pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, „la pedeapsa amenzii în cuantum de 200 zile-amendă a câte 25 lei/zi amendă, urmând ca inculpatul să execute 5000 lei amendă penală”. Cum Diacon a făcut apel, a venit rândul judecătorilor de la Curtea de Apel Brașov să judece cazul. Curtea de Apel Brașov a respins apelul făcut de șeful adjunct al CJPC Covasna.

Astfel, Mircea Diacon trebuie să achite amenda penală de 5.000 de lei. În caz contrar, zilele-amendă vor fi înlocuite cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare