sursa foto:  realitatea.net

Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Comisia pentru cetățenie și azil propune președintelui Republicii Moldova Igor Dodon respingerea cererii de azil politic înaintată de fostul deputat PSD Cristian Rizea.

”Cererea cetăţeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. În consecinţă, ţinând cont de opiniile autorităţilor de resort, Comisia a decis că va înainta Preşedintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetăţeanului român Cristian Mihai”, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chişinău şi căruia i-a fost retrasă cetăţenia R.Moldova, a fost reţinut în 3 noiembrie. Poliţia din Republica Moldova preciza atunci că a fost reţinut ”cetăţeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi”, fiind declanşată procedura de extrădare. Cristian Rizea,susţinea că nu va fi extrădat pentru că deja a cerut azil politic, conform news.ro.

Citește și:

Avertisment dur! Ce s-ar putea întâmpla în România în următoarea perioadă

Sprijin financiar pentru o nouă categorie de români! Decizia luată de Guvern

SURSE Ce face ministrul Marcel Vela săptămânal

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare